Att lära känna sig själv lite bättre

Jag tror att vi kan lära oss något nytt om oss själva oftare än vad vi tror, kanske till och med varje vecka. Jag väljer att inte skriva varje dag, för jag tror att det isåfall lätt kan bli att man tänker, att man måste lära sig något varje dag och att det då blir mer en stressfaktor än något positivt.

Den senaste veckan har jag märkt ett nytt drag i mig själv, nämligen att jag har börjat tycka om morgnar allt mer. Förut hatade jag morgnar. För mig var det bara en pina och jag gjorde allt för att kunna sova så länge som möjligt och spendera så lite tid som jag bara kunde på mina morgonsysslor. Nuförtiden har jag märkt att jag gillar att gå omkring och pyssla lite på morgonen, läsa någon bra blogg medan jag äter frukost och ta det lugnt innan jag går iväg på jobbet. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad när jag första gången märkte hur mycket jag tyckte om att stiga upp i tid och inte behöva springa runt som en galning för att sedan rusa till jobbet. Dock njuter jag inte av varje morgon, men några gånger i veckan i varje fall, vilket för mig känns som ett väldigt stort steg. Det gör även att jag inte känner att det är lika jobbigt att ställa väckarklockan tidigt när det är dags att lägga sig.

Om man börjar observera sig själv lite, så märker man snabbt nya känslor och tankar som uppstår. Kanske du också börjar gilla morgnar lite extra eller så märker du att det du förut tyckte var hur roligt som helst, nuförtiden inte känns alls lika kul. Vi förändrades hela tiden, och det är en del av livet. Många söker extrema förändringar för att kunna tycka att de förändrats som personer, men börjar man tänka efter så kan det vara även de minsta sakerna som förändrar oss, både på gott och ont. Det är häftigt att lära känna nya människor och nya kulturer, men det är också häftigt att lära känna sig själv. Vad har du märkt den senaste tiden att du börjat gilla, som du kanske inte gillade förut?