Skärgårdskransar och Ingådag

Igår var det ju som sagt Ingådagen. Jag bestämde mig för att ta med mig kameran för att kunna visa er en liten inblick i vad vi hittade på under årets Ingådag. På Ingådagen kan man hitta lokala företagare som säljer sina produkter. Det kan var allt från lokalt producerade råvaror så som rödbetor, morot och blomkål samt bär men även hemgjorda dörrkransar och träkonst. De produkter man hittar där har alltid en helt annan kvalité än de man kan hitta i "vanliga" butiker eftersom allt är färskt och handgjort. Vi köpte bland annat färska grönsaker, en krans till vår balkong, som är i samma tema som vårt hem och så fick vi av mamma och pappa ett helt otroligt fint skärbrede i trä, som en äldre man från Ingå gjort. Här snackar vi träkonst, helt otroligt vackert. Jag lovar att ni kommer få se mycket av det i framtiden på olika matbilder.


Enligt tradition var jag där med mina fantastiska föräldrar. För mig är denna dag lite helig. En dag när man bara är, går runt, kollar på olika produkter, fikar, umgås och sedan åker tillbaka till landet. Under Ingådagen träffar man oftast en hel del vänner, så även denna gång.


Under dagen fick vi även en liten inblick av årets pjäs på Raseborgs Sommarteater. Skådespelarna uppträdde med en låt och det lät riktigt bra. Vi har haft biljetter sen i vintras och nästa Söndag är det äntligen dags att åka till slottsruinerna för att se på pjäsen Footlose. Längtar så mycket.


Som vanligt fikade vi på caféet som ni hittar vid biblioteket vid Ingå. Hemlagat och alltid gott fika. När det blev eftermiddag kom även Beni till Ingå och därefter åkte vi tillbaka till vår sommarstuga. Nu ska han vara hemma i en vecka och det känns så bra. Fastän vi nuförtiden bor i samma stad så har vi knappt hunnit ses, men nu träffas vi varje dag i en vecka, lyx. Varje dag med honom är lite extra bra.

Sedan fortsatte helgen ute på landet. Denna helg har verkligen varit precis så bra som jag önskade. Tänkte berätta mer om detta imorgon för nu ska jag göra mig klar för att sova. Tänkte stiga upp i tid imorgon så att jag kan sluta tidigare på eftermiddagen. Så värt det att stiga upp i tid när man sedan har en hel kväll ledigt. Hoppas ni haft en fin helg, kram!

Min solstråle ❤️