Sötpotatis & Halloumibiffar

För några månader sedan delade jag med mig av mitt recept på Broccoli & Halloumibiffar som blev en omtyckt maträtt bland många, vilket såklart gjorde mig superglad. Sedan dess har jag funderat på att göra något liknande och det var då som dessa biffar blev till. De är gjorda på goda råvaror, de är enkla, innehåller bra med energi och passar perfekt på en solig sommardag men även på vintern när man vill tänka tillbaka på den goda sommarmaten. Receptet varsågoda!

sotpotatisbiffar.jpg

Sötpotatis & Halloumibiffar

Recept fyra portioner

1 stor sötpotatis (batat), eller två små

4 ägg

1 paket halloumi (200g)

0.5 dl skorpsmjöl

3 morötter

1 gul lök

salt & peppar

chiliflakes & paprikapulver

Gör såhär:

1. Ta fram en stor bunke och knäck ner alla äggen i bunken. Tillsätt skorpsmjölet och rör runt så att det blandas om. Låt blandningen stå i 10 minuter.

2. Börja med grönsakerna och rotfrukterna medan blandningen står och drar sig. Skala och skölj morötterna och sötpotatisen. Skala löken. Skär morötterna och sötpotatisen i bitar och löken på hälften. Riv morötter, sötpotatis och löken antingen i en matberedare eller för hand. Det är rätt mycket att riva så rekommenderar verkligen att använda dig av maskin.

3. Tillsätt de rivna rotfrukterna och löken i bunken och krydda med salt, peppar, paprikapulver och chiliflakes. Riv ner halloumin och rör om ordentligt. Forma blandningen till runda biffar och pressa ordentligt ut onödig vätska.

4. Hetta upp en stekpanna och tillsätt fett att steka i. Stek sedan biffarna på hög värme. Kontrollera så de inte bränns.

5. Ta bort biffarna från pannan och lägg dem i en ugnsfast form. Låt dem sedan gräddas klart i ugnen på 150 grader i ca. 10 minuter. Sedan är de klara att servera!

Servera biffarna med en tomat& mozzarella sallad samt en yoghurtsås med mynta, honung, turkisk yoghurt och lite chili.

Hoppas det smakar :)

sotpotatishalloumibiffar.jpg
sotpotatisbiff.jpg