Den oplanerade veckan

Jag är en riktig planerings människa. Jag gillar att ha mina kommande dagar planerade långt i förtid, så att jag med säkerhet vet att jag har inbokat tid för att umgås mycket med vänner och familj. Det är viktigt för mig. Till det vill jag såklart även hinna med annat så som till exempel bloggen, träning och även göra-ingenting-tid. Jag skriver upp det mesta i min kalender eftersom jag annars går omkring och funderar på om jag glömt något. Det funkar helt klart för mig som en slags hjälp för att inte gå och grubbla i onödan.

Denna vecka var däremot en vecka som jag hade väldigt lite planer. Egentligen hade jag bara planer två av fem vardagar vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Några enstaka ärenden hade jag också som behövde fixas men även dem var de inte överflöd av. Men vet ni? Det blev en himla bra vecka ändå! Borde helt klart köra oftare liknande veckor som denna. Veckor som jag inte riktigt vet hur de kommer bli. Veckor som blir helt spontana. För det finns en stor spontan del i mig. Jag gillar att plötsligt komma på en idé och nästa sekund vara i full gång med den. Vad har jag hittat på denna vecka då?

I veckan har denna myspojke hälsat på mig några dagar. Han hängde med mig på mycket av veckans program och så gick vi långa promenader tillsammans. Sov gjorde vi också, så som ni kanske kan se på bilden.


I veckan har jag ätit frukost innan jobbet med min Fammo. Inte av någon speciell orsak, utan bara för att vi kan. Bor man 200 meter ifrån varandra så borde man helt klart äta ofta frukost ihop. Finns ju inget bättre sätt att starta dagen på, än genom att äta frukost med någon man tycker om.


I veckan har jag också experimenterat i köket tillsammans med en god vän. Detta experiment kräver dock lite utveckling innan det kan anses som tillräckligt bra för att publiceras på bloggen.

Annars så har jag spontan hängt med vänner, bland annat både lagat middag och hängt i en av Helsingfors härligaste parker och njutit av solen. Jag har köpt ett par skor som jag drömt efter i snart ett halvår och så har jag lite spontant bestämt att det kommer bli en weekend-resa för mig i Juli. Jag har även hängt med mina föräldrar vilket jag även gör i skrivande stund. Just nu befinner jag mig nämligen på vår sommarstuga i Barösund som ligger i Ingå skärgård. Jag kände för att ta det lugnt denna helg så då kändes det som det perfekta tillfället att åka ut hit. Det är även orsaken till att det var tyst här igår, jag hann helt enkelt inte skriva något. Kompenserar med dubbla inlägg idag istället :)

Idag är det Ingådagen vilket alltid brukar vara en himla trevlig dag. Nu ska vi börja göra oss i ordning för att ta båten över till Ingå hamn. Vill ännu passa på och tacka varenda en av er som hört av sig, gillat eller på något sätt hejjat på mig efter att jag berättade om att jag kommit in till Arcada. Tacksam och glad för varenda liten gest, betyder så mycket mer än ni kan tro! Nu önskar jag er en härlig lördag, kram :)

PS. Senare ikväll ska ni få ett recept på helt underbara vegetariska biffar, så håll utkik!