Nya Sandro i Hagalund

Igår provade vi som sagt nya Sandro i Hagalund tillsammans med Martina. Jag tycker det är så roligt när det öppnar nya ställen i Hagalund hela tiden, känns verkligen som vi flyttade hit i precis rätt tidpunkt. Jag har besökt Sandro i Helsingfors flera gånger medan Martina inte hade det, så vi hade lite olika förväntningar. Eftersom Sandro hör till en av mina absoluta favoritrestauranger så måste jag erkänna att mina förväntningar var väldigt höga.

Vi visste inte riktigt var restaurangen låg men hittade den till slut precis breve köpcentret Ainoa & Stockmann. Restaurangen såg superhärlig ut från utsidan med både hängmattor, bord och även lite olika sorters spel, så som pingis. Restaurangen kanske inte helt passar in där var den ligger i och med att den är omringad av ett köpcentrum och en busshållplats men samtidigt tycker jag det var väldigt positivt att det nu finns ett ställe som sticker ut lite bland byggnaderna.

Personalen var som vanligt supertrevlig och välkomnade både oss och Linus in till restaurangen. Vi försökte först sitta utomhus men det blåste så mycket så vi beslöt oss för att flytta in när maten kom. Linus var även välkommen in vilket jag anser är fantastiskt bra. TIPS åt alla hundägare!

Vi beställde min favoriträtt på Sandro nämligen Getost & Spenat Pastillas med röror och sallad. Till det ännu en granatäpple juice som var läskande och god. Sandros kvällsmeny är ganska dyr, vilket är lite tråkigt eftersom det begränsar en från att gå dit ofta haha. Rätten ovan kostade 18 euro, men var dock lite för liten som middag, vi blev ingendera riktigt mätta. Huvudrätter kostar kring +-25 euro. Nu till den viktigaste frågan, Hur smakade maten?

HELT OTROLIGT GOTT! Alltså denna rätt slår verkligen aldrig fel. Den består alltså av en sorts hemlagade pastejer som de har fyllt med getost, spenat, fikon, kanel och lite annat smått och gott. De serveras varma till olika röror, bland annat hummus. Till den ännu sallad. Vackert upplagt var det också, älskar tallrikarna. Skulle vilja ha hem några liknande, känns som att maten ser extra vacker ut på dem.

Summa summarum rekommenderar jag verkligen nyöppnade Sandro i Hagalund. Vi hade en fantastiskt trevlig kväll, fick god mat och dricka samt riktigt bra service. Känns som Hagalund fått ytterligare ett smultronställe, om det andra har jag skrivit HÄR. Har du någon restaurang eller café som du rekommenderar eller som du skulle vilja att jag provar och recenserar? Kommentera gärna, tycker det är så roligt att prova nytt!