Tomat & Mozzarellasallad med vinägrett

För att göra fredagsmiddagen lite extra god kan man lyxa till det med en tomat- och mozzarellasallad som tillbehör. Denna sallad smakar alltid gott och, i varje fall jag, kunde äta den typ varje dag. Enkel är den också vilket ju gör det bara bättre. Passar som sagt perfekt som tillbehör eller varför inte som förrätt med ett färskt bröd till.

Tomat och mozzarellasallad

Tomat & Mozzarellasallad

Recept fyra portioner

2 stora tomater

1 mozzarella

färsk basilika

god olivolja

balsamvinäger

svartpeppar & flingsalt

Skölj tomaterna. Skiva tomaterna och mozzarellan i stora skivor och rada dem på en tallrik så att du lägger varannan tomat och varannan mozzarella.

Blanda olivolja och balsamvinäger i en liten skål. Måtten är lite svåra att ange eftersom de beror på hur stark balsamvinäger och hurdan olivolja du använder. Men jag brukar lägga typ 2.5 tsk olivolja och 0.5 tsk balsamvinäger. Krydda med salt och peppar och ringla på salladen. Toppa till sist med färsk basilika och servera.

Hoppas det smakar :)

Sallad med tomat och mozzarella