Musiken & Jag

Godkväll kära ni. Jag har haft fullt upp ikväll med att sköta bort lite vardagsmåsten så som att storhandla. Sen passade jag på att njuta i solen också tillsammans med Linus som är här i veckan. Tänkte vi skulle snacka lite om musik en kväll som denna. Sevendays hade passlift fixat ihop en lista så tänkte att jag kunde fylla i den. Passar på att lägga in en massa låttips också i inlägget, så hoppas du hittar någon ny låt att lyssna på.

Musik för mig är: SÅ MYCKET! Alltså jag gör typ ingenting utan musik haha. Jag bland annat tränar, städar, jobbar, bloggar och läser samtidigt som jag lyssnar på musik. Stackars Beni får vänja sig vid att det spelas musik hemma i princip hela tiden när jag är hemma. Jag älskar musik. Jag har förut sjungit både i en kör, i ett band och i en tjejgrupp. Så har jag spelat både violin och piano också. Drömmer om att ta upp musiken lite mer inom en snar framtid, helst vill jag sjunga, det gör mig så lycklig. Här hemma går jag omkring och sjunger för full volym när jag är ensam.

Jag lyssnar helst på: Musik som gör mig glad. Det kan vara lite vad som helst för musik. Just nu har jag fastnat mest för dessa fyra låtar. Två nya, en mysig goding och en fantastiskt fin klassiker som jag alltid lyssnar på varje sommar.


Den bästa låten att starta morgonen med: Hmm... Svårt att välja ut en. Men om jag måste välja så väljer jag en låt från en av mina absolut favorit artister nämligen Tomas Ledin. Jag har sett honom flera gånger live och lovar att jag kan i princip alla hans låtar utantill. En av de absolut bästa artisterna i tiderna om du frågar mig. Men tillbaka till frågan, så säger jag att hans låt En dag på stranden är den bästa låten att börja dagen med. Ni kan lyssna på den nedan.

Ett instrument jag vill kunna spela: Gitarr! Helt klart.

En musikstil jag inte förstår mig på:Hmm... Svårt. Sådan musik som låter likadant utan att någon sjunger i 10 minuter, det har jag lite svårt för.

Det här blir årets sommarplåga: Nå helt klart Despacito Remixen nedan. Den finlandssvenska blir nog X3M:s låt Åhi Ån. Den är härlig och kommer spelas mycket i sommar. Har du missat den så kan du lyssna på den nedan.

En låt jag kopplar till ett minne: När jag gick i gymnasiet var vi med mitt tjejgäng på Bon Jovis konsert i Helsingfors. När sista låten spelades, som var klassiska Living on a Prayer, började det ösregna, men det gjorde absolut ingenting för då skapades också ett så fantastiskt minne. Det var nämligen helt proppfullt med människor på stadion som stod och tokdansade i regnet samtidigt som alla sjöng med. Jag började gråta minns jag för jag tyckte det var så mäktigt. Så denna låt har jag helt klart ett mäktigt minne som jag kopplar till. Bon Jovi är för övrigt en av de absolut bästa artister jag sett live. Rekommenderar!

Spellistan som ger mig energi: Har inte direkt någon spellista men däremot en artister som alltid ger mig en massa energi, nämligen svenska rapparen Petter. Alltid lika bra. Sen ger även min vän Toves fantastiska låt Vita vingar mig en massa energi. Den hittar ni nedan. Som ni märker är det mera kraftiga och starka låtar som ger mig energi, de funkar på något sätt bättre på mig än super poppiga låtar.

Min mest spelade låt någonsin: Är nog dessa två nedan. Ingen aning om vilken jag spelat mest, men lyssnar på dem kanske 10 gånger per månad och har gjort det sedan jag var liten.

Avslutande vill jag ännu tipsa om att min fantastiskt duktiga kompis Carolina Wendelin håller en gratiskonsert på söndag. STORT TIPS! För alla som rör sig i Helsingfors, detta vill ni inte missa. Carolina är fantastiskt duktig, nedan kan ni lyssna på hennes bästa låt om du frågar mig. Hoppas vi ses där på söndag <3 Ps. Facebook eventet hittar du HÄR.