"Gör något vettigt istället" - Är det ett riktigt yrke att vara influencer?

Jag och min powerbabe <3

Senaste tiden har jag läst rätt mycket både positiva och negativa kommentarer om personer som väljer att lägga mycket tid på sociala medier och bloggar. De negativa kommentarer innebär oftast åsikter i stil med att de tycker bloggare är dumma i huvudet, självupptagna och borde göra något vettigt med sitt liv och sin fritid. Är det ens ett riktigt yrke att vara influencer? Är en fråga många av oss fått. 

För det första tror jag inte många förstår hur fruktansvärt mycket tid och jobb det ligger bakom bloggar. Det ni läser på fem minuter kan ha tagit fler timmar att skriva och förbättra. Dock är detta helt okej enligt mig, eftersom jag ju bloggar för att jag tycker det är roligt och givande och jag medvetet tar valet att lägga tiden på bloggen. Det är ju absolut ingen som tvingar mig att blogga, tvärtom.

Jag tycker verkligen man hela tiden ska påminna sig om att detta också är ett jobb och något som inte vem som helst kan eller orkar göra i längden. Det finns bloggare som skriver om otroligt viktiga ämnen och som är galet smarta personer. Jag tycker så illa om "stämpeln" som många gärna ger en bloggare, att det är en person som är blåst och som borde skaffa sig ett riktigt jobb.

Det finns bloggare som jobbar hur mycket som helst med sin blogg, och är grymma på vad de gör. Det finns överlag många som jobbar hårt för olika yrken som lätt anses som onödiga eller inte riktiga jobb. Alla vi väljer ju att göra detta, för att vi tycker om det. Jag bloggar för att jag tycker det är hur kul som helst och för att det ger mig så mycket. Varje gång jag läser om hur folk skriver "Gör något vettigt istället", så lyser det rött för mig. Nu har jag själv faktiskt haft turen med att inte få såna kommentarer fler än någon enstaka gång, men jag läser många sådana kommentarer på andras bloggar och känner att jag måste skriva av mig lite.

Vi måste sluta berätta åt varandra vad som är okej och vettigt att göra på sin fritid. För mig är det perfekta upplägget att kombinera roligt jobb som bloggen med social tid med vänner och med heltidsjobb. Jag kanske kan ses en timme senare därför att jag först vill blogga, eller så sitter jag på helgen och jobbar med bloggen när jag egentligen är "ledig". Det är mitt sätt att leva och ingen kan komma och säga åt mig hur jag borde göra, för det är ju jag som får välja vad jag gör med mitt liv.

Jag har flera gånger diskuterat detta ämne med Daniela, för vi känner båda att det är så onödigt och så ledsamt att få höra om kommentarer som slängs ut till bloggare. Daniela har till exempel bloggat i flera år, tar upp viktiga ämnen och börjar helt klart göra ett riktigt starkt varumärke runt sig själv i Svenskfinland och även i Sverige. Hon har absolut inte kommit dit genom att glida fram på ett bananskal, nej. Det är massor jobb och framförallt en smart person bakom denna framgång.

Så nu undrar jag, kan vi alla nu bara komma överens om att än en gång tänka efter en extra gång innan vi trycker ner någon annans sätt att leva eller yrkesval? Kan vi komma överens att det är bra att människor provar sina vingar och gör det vad de gillar? Kan vi komma överens om att det faktiskt är bra att vi är olika, och framförallt att ingen mår bättre att trycka ner någon annan? Kram <3