FRILANSANDE JOURNALIST

Igår lovade jag att skriva om hur det går att vara frilansande journalist men först vill jag börja med att säga hej och glad fredag! Hoppas ni haft en bra vecka hittills och att ni har härliga planer inför helgen. Nu till dagens ämne.

Jag har alltid gillat att skriva. Enda sedan liten har jag skrivit långa historier och berättelser. I skolan var modersmål alltid ett favoritämne då det innebar att man fick skriva mycket. Inom mig har nog alltid funnits en liten journalist och till slut bestämde jag mig för att prova när jag fick frågan om jag ville skriva några artiklar inför kommunalvalet.

Min första intervju var med en trevlig riksdagsledamot. Jag förberedde mig ordentligt innan men var ändå rätt nervös. I säkerhetskontrollen till lilla parlamentet frågade de om jag var där som journalist och nervös som jag var tog de mig några sekunder att förstå att jag ju faktiskt var där som journalist. Staplade fram ett försiktigt jo åt mannen bakom disken som kollade lite frågande på mig. Intervjun gick okej men minns att jag fick panik på hälften då jag glömde bort vad jag skulle fråga haha. Nåväl, intervjun gav mig tillräckligt material för att kunna skriva en artikel som sedan blev godkänd av redaktören och publicerad i tidningen med bild och allt. Häftig känsla.

Efter den gången har jag intervjuat flera gånger och skrivit olika sorters artiklar som publicerats i två politiska tidningar. Vill även påstå att jag utvecklats väldigt mycket sedan min första intervju. Själva skrivandet av artiklarna har helt klart varit den "enklare" delen av processen då jag blivit så van att varje dag skriva text här på bloggen. Roligt när man märker att bloggen utvecklar en även på så sätt.

Min senaste artikel, som publiceras i tidningen Liber nu under sommaren handlar om livsstil. Den var väldigt rolig att skriva och jag hoppas att jag i framtiden kommer ha möjlighet att skriva fler artiklar om livsstil, hälsa och olika sorters samhällsfrågor. Gillar även att skriva politiska artiklar så som jag gjort hittills. Efter varje intervju och skriven artikel lär jag mig alltid något nytt.

Att vara frilansande journalist är enligt mig väldigt intressant och roligt. Tiden räcker dock inte helt till att göra så mycket som jag skulle vilja men kanske i framtiden någongång. Hinner ändå med en del vilket känns kul. Om du vet någon tidning som är i behov av frilansande journalister så får du gärna hojta till. ☺️

Nu ska jag iväg och intervjua en person angående en artikel jag jobbar på just nu. Ämnet är väldigt intressant så jag ser mycket fram emot intervjun. Efter det åker jag snabbt hem och gör mig klar inför kvällens bal. Solen skiner och ute är det närmare 20 grader så det verkar bli en fantastiskt fin kväll. Dags att sluta skriva. Jag önskar dig en fin fredagskväll, kram! 

Tillägg: Intervjun gick så bra och jag märkte hur roligt jag tycker detta är. Kommer helt klart försöka få in mera journalistjobb i framtiden. Var bara tvungen att skriva in detta för det var så roligt!