Vad för du med dig när du stiger in i rummet?

Dags för veckans livsstilsinlägg. Det är mycket mer planering bakom dessa livsstilsinlägg än ni kanske kan tro, jag hoppas ändå att det märks även för er som läser. Min tanke är att vi de kommande tre veckorna ska gå in lite på en viktig kategori inom livsstilsrådgivning enligt mig, nämligen självutveckling. Jag vill börja dessa veckor med att ge er en uppgift. Under denna vecka vill jag att du funderar på två frågor. Kom ihåg att bara du kan svara på dessa frågor, och det finns inga rätt eller fel. Min tanke är inte att du ska fråga runt och få med andras åsikter utan bara tänka på din egen åsikt och uppfattning. De här två frågorna vill jag att du funderar på under denna vecka:

1. När du stiger in i ettrum där det sitter människor, vad bidrar du med till atmosfären?

Svaret på denna fråga vill jag att du hittar genom att rannsaka dig själv, vad bidrar du med när du kommer in i ett rum? Är det skratt och positivitet, är det djupa filosofiska tankar eller är det du som bidrar med värme? Försök tänka på åtminstone två positiva saker som du bidrar med men fundera också på om du omedvetet eller medvetet bidrar med något som sänker stämningen. Försök att vara öppen när du analyserar dig själv, tänk nästan som att du skulle se dig själv från någon annans perspektiv, vad tror du de ser?

2. Vad önskar du att du bidrog med, hur vill du uppfattas?

Kanske du redan bidrar med det du vill bidra med som person. Kanske det finns något du vill förbättra? Kanske du märkte under veckans gång att du både bidrar med något positivt, men att du också har en tendens att ibland bidra med något som inte förbättrar stämningen. Fundera hur du vill uppfattas som person!