Brunch på Peroba

Som jag skrev tidigare idag var vi på brunch med hela Benis familj. Vi möttes upp på Café Peroba som ni hittar på Laddargränden 1 i Alberga (Esbo). Utifrån såg caféet redan så underbart ut eftersom det var i en gammal trävilla. Inuti var det vackert med stora fönster och fantastiskt inredning. Vi hade bokat bord och fick sitta vid ett långt vackert träbord. Caféet bestod av flera olika rum vilket gjorde att ljudnivån var väldigt behaglig trots att det var fullsatt. Inredning var verkligen så fin, både jag och Linn satt och drömde om några stolar och inredningsdetaljer som vi gärna tagit med oss hem hehe.

Maten då? Den var verkligen helt fantastisk. Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig för standard på maten men den var verkligen på topp. Det fanns både mycket vegetariskt men även kött för de som äter det. Verkligen en perfekt mix av olika sorters mat. Super om man är ett större gäng som består av både vegetarianer och blandkostare. Brunchen var i bufféformat bestående av sallader, varma rätter, kalla rätter, olika sorters ostar och efterrätt. All mat var snyggt upplagt i rätt små skålar som fylldes på eftersom.

Min tallrik bestod bland annat av en fantastiskt god bönsallad, melon & mozzarella sallad, rykande färska och varma(!) croissanter, omelett med spenat, tomat och mozzarella, naturell lite tjockare yoghurt med hemlagad mysli och en hel del annat. Till efterrätt ännu rabarberpannacotta och klassisk ugnspannkaka. Behöver jag säga hur mätt jag var när vi gick ut från brunchen ? ;)

Som ni vet har jag provat en hel del olika bruncher och jag måste säga att denna var verkligen en av de bästa jag ätit, dessutom väldigt prisvärd. Det blir verkligen lite extra bra när man märker att ägarna läger hela sitt hjärta i maten och kvalitén. Vi stod en stund och pratade med kvinnan som verkade äga caféet och hon verkar så passionerad kring hela sitt koncept. Rekommenderar verkligen varmt att styra kosan mot Alberga nästa gång ni är brunchsugna, ni kommer inte bli besvikna!

En så fantastiskt härlig familj som tagit emot mig med öppna armar <3