En perfekt start på en härlig dag

Godkväll kära ni. Jag har försökt laddat upp detta inlägg i snart en timme och nu äntligen verkar det fungera. Jag befinner mig på vår sommarstuga och internet här är alltid supertrögt på kvällarna. Idag är jag ledig eftersom det är Kristi Himmelsfärds dag. Kommer vara ledig resten av veckan faktiskt, så det blev en väldigt kort arbetsvecka hehe. Inget mig emot, fyller ju år imorgon så känns lite extra lyxigt att vara ledig på sin födelsedag.

Idag började jag min dag på absolut bästa sätt genom att åka hem till min goda vän Lina tidigt på morgonen. Vi hade bestämt att vi skulle äta frukost tillsammans, vilket var supermysigt. Vi har känt varandra sedan lågstadiet och hängt ihop sedan dess. Idag pratade vi mycket om hur saker ändrats med åren. Känns fint att tänka på hur mycket som har hänt men även på hur mycket man har framför sig. Fastän man inte vet något om framtiden så känns det alltid spännande att tänka på den.

Efter frukosten fortsatte min dag med att möta upp bästa Maria. Vi har båda födelsedag denna vecka så vi firade genom att köpa med lite fika från Café Mutteri (klick) och så satte vi oss vid havet och njöt. Vi åt en chiapudding med hallon och yoghurt som var riktigt god. Måste försöka mig på något liknande någon dag. Efter några timmars fikande och en promenad, kramade jag om Maria och så körde jag ut till landet. Man kan minst sagt säga att dagen började på absolut bästa sätt.

På landet väntade mina föräldrar och Linus. Finns inget bättre välkomnande än att mötas av denna fyrbenta pojke som viftar på svansen och bjuder på en massa pussar. En sån fantastisk glädjespridare som inte går att förklara med ord. Världens finaste pojke. När jag kom fram åt vi middag tillsammans med mina föräldrar. Mamma hade lagat en rabarberefterrätt till dessert och mums vad gott det var. Rabarber är verkligen en favorit, funkar i allt, desserter, saft, sylt - ja allt. Synd bara att de oftast finns så lite rabarber och att det är rätt dyrt i butiken, hade annars kunnat äta hur mycket som helst. Vet inte hur mycket jag skrivit om vår sommarstuga men vi lagar all mat på en vedeldad spis och i vedeldad ugn. Maten smakar alltid lite extra gott här och jag är rätt säker att det beror på just detta. Till och med kaffet kokar vi i små pannor på den vedeldade spisen. Kanske lite gammaldags men så härligt.

Ikväll är min plan att göra absolut ingenting, bara ta det lugnt och umgås med mina föräldrar. Har också börjat läsa en bok som handlar om ett ämne inom livsstilsrådgivning, verkar riktigt intressant. När jag studerade till livsstilsrådgivare läste jag en hel del om olika sorters livsstilsfrågor och sedan jag blev klar har jag fortsatt läsa vidare om livsstils relaterade ämnen. Läser sällan böcker för att det känns som om jag inte riktigt har tid, men på sommaren brukar jag passa på. I sommar vill jag läsa både böcker som behandlar olika ämnen inom livsstilsrådgivning så som stress & stresshantering, sömn, inställning osv. Vill även försöka hinna läsa några biografier och livssinställningsböcker, tycker om att läsa böcker som handlar om positivitet, självförtroende och kämparglöd. Tipsa gärna om du har läst någon bok jag inte får missa!

Imorgon fyller jag 23 år, och fastän många tycker att födelsedagar inte är lika speciella när man börjar bli äldre, så måste jag säga att jag inte håller med. Jag tycker det är lika spännande varje år när det är dags för födelsedag. En dag som känns lite extra härlig på något vis. Hoppas det är fint väder imorgon så man dricka morgonkaffet i solen, det hade varit något de.