Våren 2017 - förändringarnas tid

Till att börja med vill jag säga att mina tankar går till alla offer och anhöriga som drabbades av den hemska attacken igår. Jag har dock bestämt att inte dessa hemska dåd ska få påverka och tänker därför blogga som vanligt idag. Det jag dock vill säga är att attentat som dessa gör mig så fruktansvärt förbannad, ledsen och arg.

Minns ni att jag sa att jag skulle berätta om något roligt idag? Det är ju som så att året 2017 har minst sagt varit förändringarnas år. För dig som inte har någon aning om vad jag pratar om ska jag göra en kort tillbakablick.

Under år 2017, smygstartade dock lite i December 2016, så har livet förändras en hel del. I December 2016 avslutar jag min alpina karriär, som jag berättade officiellt om i början av Januari (klick). Då flyttar jag även tillbaka hem till Finland efter nästan sju år i Sverige. Jag fick en fantastiskt rolig tre månaders tjänst på SU som verkligen piggade upp stämningen efter en lite tyngre tid. Under våren har jag även inrett mitt nya hem och börjat bygga upp ett nytt sorts liv här i Finland.

Under våren har det även klarnat för mig vilket linje som jag tycker verkar intressant att studera och så har jag varit och skrivit mina första inträdesprov. Jag har lärt känna nya människor och utmanat mig själv i nya situationer. Jag har vuxit i mig själv, kämpat mig igenom tuffare stunder och varit glad och peppad under de roliga och härliga stunderna.

Något som jag nu kan glädjas åt lite extra mycket är att jag har fått ett nytt jobb!! Tjohej och tjohoo! Idag har jag varit första dagen på mitt nya jobb och det verkar fantastiskt bra! Jag har fått ett jobb som innebär väldigt mycket nytt, ansvar och helt klart en massa spännande att lära sig. Jag kommer jobba med detta jobb hela sommaren och även efter det. Jag har i princip bara sökt till en linje, eftersom det känns som det verkligen är dit jag vill, och det nya systemet med förstagångssökande stoppar mig lite från att "testa" en linje bara ett år för att sedan kunna byta, eftersom systemet försvårat detta rejält. Med andra ord kommer jag avvakta lite med höstens planer tills jag vet om jag kommit in. Hur som helst kommer jag fortsätta jobba på mitt jobb även i höst, hur mycket klarnar sedan när jag vet om det blir plugg eller inte i sommar.

En sådan rolig nyhet hade jag idag. Imorgon börjar jag klockan 8, känns så roligt att nu ha ett roligt jobb att gå till efter en månads ledighet! Hörs imorgon, kram.