La Torrefazione - Ett säkert kort

När jag är tom på idéer och ska möta upp en kompis på en fika, lunch eller frukost så hittar jag mig och mitt sällskap oftast på La Torrefazione som finns nuförtiden på några olika ställen runtomkring i Helsingforsregionen. Min personliga favorit är den på Alexandersgatan i Helsingfors, tycker den är betydligt mysigare och stämningsfullare än de andra.

Under årens gång har jag provat deras lunch ett antal gånger men även deras frukost, för att inte tala om alla koppar kaffe och smoothies jag druckit där. Tänkte att denna recension får bli lite av mitt helhetsintryck av La torrefazione för att ni ska få en så bra bild som möjligt, vad som lönar sig att äta & dricka, om du frågar mig. Först och främst, vad är det bästa med La Torrefazione enligt mig?

Kvalitén på kaffet kan man alltid lita på, och blir således det som jag anser är bäst med Torre. Kaffet smakar alltid fantastiskt, oavsett om du tar en latte, espresso – ja vad som helst. Även deras olika smoothies brukar vara riktigt goda och tillräckligt stora. Finns inget mer frustrerande än när du beställer en smoothie och får knappt en deciliter. Här får du stora glas vilket i varje fall jag uppskattar.

Svensk service. Som finlandssvensk och stark supporter av tvåspråkigheten i Finland blir jag alltid lite extra glad när jag får betjäning på svenska. Går jag till ett café förväntar jag mig absolut inte service på svenska, men om jag råkar få det så känns det alltid lite extra bra. På La Torrefazione har jag hittills alltid blivit erbjuden service på svenska, oberoende vilken av caféerna jag varit på. Nu vet jag inte om jag råkat pricka in alla svenskspråkiga anställda men det är egentligen strunt samma för enligt mig är det fantastiskt att få svenskspråkig service,, så ett stort plus för det.

Nu går vi över till frukosten. Jag hade rätt höga förväntningar på frukosten. Efter att ha provat den måste jag konstatera att den var god, men inte helt levde upp till mina förväntningar. Stort plus för att man får välja valfritt specialkaffe eller te till. För mig som älskar kaffe latte är det alltid lite extra lyxigt när det ingår i priset. Priset på frukosten var rätt bra i jämförelse med många andra ställen i Helsingfors. Storleken på frukosten var jag också nöjd med eftersom man fick tillräckligt med mat för att bli riktigt mätt.

Orsaken till att jag inte är helt nöjd är helt enkelt för att jag saknade det där lilla extra. Jag hade gärna sett att t.ex. brödet varit rostat eller värmt på något sätt och smaken av bär varit starkare än smaken av banan i smoothiebowlen. Små detaljer som skulle göra enorm skillnad.

Lunchen känns prisvärd och brukar vara väldigt god. Senast åt jag en risotto med basilikapesto ( se bild) som smakade fantastiskt. Till lunchen serveras alltid Torres egna bröd, vilket är underbart med lite salt & olivolja. Jag har även ätit deras lunchbuffé som alltid har ett vegetariskt alternativ och tycker även den har varit bra.

Summa summarum skulle jag säga att La Torrefazione är ett ställe man alltid kan lite på. Det är inte de bästa caféet i Helsingfors, om du frågar mig, men de hör helt klart till en av de bättre. Jag saknar ibland det lilla extra men överlag rekommenderar jag det till alla er!

Ps. Vill du se fler recensioner på caféer och restauranger jag besökt? Du hittar dem alla HÄR