Restaurangdagen i Helsingfors

Vilken dag det blev igår, helt fantastisk från början till slut! Som jag skrev igår var vi alltså på Restaurangdagen i Helsingfors med Daniela. För mig är det ju både en rolig tillställning men framförallt ett ypperligt tillfälle att få massvis med inspiration till kommande recept. Vi strosade länge omkring med Daniela tills vi till slut bestämde oss för vad vi skulle äta. Än en gång var det riktigt roligt att umgås med Daniela, känns som vi känt varandra längre än vi gjort.


Det fantastiska sommarvädret gjorde att många hade tagit sig ut på stan. Flera olika sorters matstånd fanns det också, dock kanske lite mindre än förra året, men trots det var det riktigt svårt att bestämma sig vad man skulle välja för det fanns så mycket som såg gott ut.


Jag har alltid varit väldigt öppen till att prova olika sorters mat och smaker. Enligt mig är det bästa med Restaurangdagen att man hittar mat från många olika sorters kulturer. Igår fick jag smaka på en österrikisk spenatknödl med rödbetspesto och granatäpple. Spännande smakkombinationer som jag ska prova experimentera vidare på. Kanske ett kommande recept, vem vet?


Till slut föll mitt val av mat på nygräddade blinier med laxrom, smetana och hackad rödlök. Fastän jag förväntade mig att det skulle vara gott, så blev jag ändå överraskad att det var så otroligt gott. Säkert de godaste blinierna jag någonsin ätit, kanske för att man fick de alldeles nygräddade. Otroligt gott hur som helst. Blev lite besviken på mig själv att jag bara tog en för de hade lätt slunkit ner några till, hehe.


Årets populäraste dryck var helt klart en sorts lemonad med färska frukter och bär. Liknande dryck gick att hitta vid flera olika matstånd. Daniela gillade den inte så mycket medans jag tyckte om den. Som tur behöver alla inte gilla allt! Måste försöka mixa ihop något liknande hemma.


Till slut var det ännu dags för efterrätt och här kan jag bara säga wow. Jag tog en efterrätt, som jag dock inte alls har någon aning om vad den heter, om någon av er som läser vet så får ni gärna berätta för detta måste jag äta mer av i sommar! Den bestod av nån sorts deg som de rullade i kokosflingor och sedan grillade. Därefter fylldes den med choklad, färska bär och grädde och toppades med kexsmulor och mer färska bär, magi. När efterrätterna var klara satte vi oss i parken och pratade samtidigt som vi mumsade på våra godsaker. Fantastiskt bra restaurangdag med andra ord!


Det var den Restaurangdagen de, längtar redan till nästa! Har ni liknande dagar där var du bor? Berätta gärna! Ha en fin söndag allihopa 💗