Sommar i Helsingfors

Hej underbara ni och glad helg! Hoppas er helg har börjat fint. Min började toppen igår med att äta middag vid havet med min vän Nina. Vi köpte varsin tortilla på Tortilla House och så satt vi oss vid havet och njöt. Därefter mötte jag upp mitt gäng och firade fredagskvällen.

För tillfället sitter jag i bussen påväg till stan för att möta upp Daniela. Vi ska gå på restaurangdagen som är idag. Gillar de så mycket, perfekta dagen att äta god mat och få massvis med inspiration. Tycker stämningen brukar vara så härlig på stan under denna dag.

För er som inte vet vad restaurangdagen är så är det alltså en dag då vem som helst får sälja mat på gatan. Många duktiga hemmakockar brukar då passa på och sälja mat som de lagat. Det brukar finnas mycket olika sorters mat från olika kulturer att välja mellan, alltid lika svårt att bestämma sig.

Senare idag ska jag kanske iväg och segla ett tag. Beni och hans vänner är ute på en dagsseglats och om de passar in i bådas tidtabeller så hoppar jag med i något skede. Senare ikväll ska vi ha "kisastudio" hemma hos oss med några goda vänner. Kommer bli en spännande match när det är Finland-Sverige. Såg ni matchen mellan Finland - USA? Måste säga att det var minst sagt en lättnad att se Finland spela då. De har ju varit lite borttappade hittills under VM men under den matchen spelade de riktigt bra. Ni håller väl tummarna för Finland idag? 😉