HÄR MÅR JAG SÅ BRA

Glad, solig fredag! Vilket fantastiskt väder vi fick vakna upp till idag. Det är verkligen sommarvärme här ute på landet idag, så härligt. I skuggan är det dock inte lika mycket sommarvärme, så jag håller mig i solen hehe. Är ju trots allt redan 19onde Maj så man kan ju tycka att sommaren borde vara här för att stanna nu. Fyller ju år nästa Fredag, hoppas det är lika fint väder då också!

Idag började jag min dag med att sätta eld i spisen och lägga morgongröten och puttra. Gick därefter på en skogspromenad med pojken. När han var yngre ville han alltid upptäcka ön för sig själv, men nu när han har blivit äldre vill han alltid att man kommer med. Inget mig emot, jag tycker det är så fantastiskt skönt att gå omkring i skogarna här och lyssna på fågelkvittret. Det är verkligen så otroligt vårdande på något vis.

När jag var övertränad för många, många år sedan och kroppen gick på högvarv, gick jag mycket omkring i skogarna här på landet. För mig funkade det verkligen som terapi och det kändes som att kroppen stressade ner rejält. Finns ju många studier på skogens positiva verkan på oss, som jag nämnt i mina livsstilsinlägg, till exempel HÄR och HÄR. Idag mår jag ju väldigt bra och har gjort det flera år, men ändå känns det som att det ger så mycket att vandra omkring där i skogarna. Enligt mig borde alla gå skogspromenader med jämna mellanrum, oavsett hur man mår. Det skadar aldrig att ta hand om sig själv lite extra.

Det jag förvånades mest över var hur grönt det redan är. Känns som det knappt varit någon värme ännu, men naturen har ändå hållit sig i fas på något vis Under vår promenad träffade vi på en vitsvanshjort som stod och åt. Den blev rädd och sprang iväg, Linus försökte tappert springa efter men är du 12 år så märker du snabbt att du inte har samma fart i dig längre, stackarn hehe.

Längtar tills skogen kryllar av bär. Jag har lovat mig själv att jag ska plocka så mycket blåbär och lingon jag bara orkar. Sedan ska jag frysa in dem så man har bär i vinter. Bästa budget knepet och samtidigt kan man ju knappast äta mer ekologiskt än så. Känns alltid lika dåligt när man köper dyra blåbär på vintern, och man påminns av att man faktiskt kunde ha plockat dem gratis själv under sommaren, om man bara hade orkat. I år ska det bli ändring på detta!

Såhär har mitt "bloggkontor" sett ut idag. På terassen, med en kopp kaffe och havet som utsikt. Inte illa, inte illa alls. Dessutom sitter jag i bara ett linne och tunna byxor, det är säkert närmare 25 grader här i solen(okej kanske liten överdrift), men ändå sååååå skönt. Okej nog babblat. Ikväll tänkte jag dela med mig av den nyttiga desserten vi åt igår, hörs då! Kram