Café Andante på Fredriksgatan

Godmorgon och hälsningar från Stockholm! Jag satt såpass länge igår hos Benis föräldrar att jag helt enkelt bestämde mig för att det är bättre att detta inlägg får vänta tills idag, istället för att publicera det sent igår kväll. Som jag skrev i mitt inlägg igår träffade jag Ellen på ett café i Helsingfors och jag tänkte att det passar bra med en liten recension på stället vi besökte.

Vi valde att gå till Café Andante som du hittar på Fredriksgatan 20 i Helsingfors. Jag hade länge viljat prova detta café eftersom det ser så härligt ut från utsidan när man kollade in och såg en massa krukväxter, plus att deras recensioner på Facebook verkade väldigt lovande. Första intrycket av kafét var att det var precis så mysigt som det såg ut. De flesta satt där och läste eller jobbade så jag blev lite orolig att vi skulle föra alltför mycket ljud men jag tror inte det var någon som tyckte vi var för högljudda ( kan man ju hoppas i varje fall hehe).

Jag beställde en kakao ( varm choklad) och Ellen en kopp te samt en avokadomacka. De hade bara en kvar, så Ellen som var hungrig passade på att ta den. Jag hade ätit innan så det passade perfekt med en söt dryck till efterrätt. Priserna var rätt höga, fick betala 5 euro för min kakao, vilket i varje fall jag tycker är lite i överkanten med tanke på storleken på kakaon. Jag har ju provat en hel del caféer under här laget och jag märker att jag blir allt kräsnare gällande förhållande mellan pris och produkt när det gäller just kaffe, te mm. Kakaon smakade väldigt gott så det var positivt samtidigt som jag blev imponerad över det fantastiska mönstret som låg på ytan av min kakao. Här snackar vi art på riktigt.

Ellens avokado macka var rätt så spännande eftersom de lagt en massa honung som topping på mackan. Mackan blev dock lite väl söt på grund av honungen. Jag själv satt och snålade mig på deras rawkakor som såg otroligt goda ut. Rawkakorna var dock i det dyrare laget, så jag valde att stå över denna gång.

Summasumarum skulle jag säga att Café Andantes inredning och miljö är fantastiskt, personalen trevlig, och att caféet är ett perfekt ställe att komma till om man vill sitta i en trevlig och stillsam miljö. Eftersom jag bara drack en kakao kan jag inte kommentera produkterna så mycket, men överlag tror jag det mesta är gott, dock lite i det dyrare laget. Jag kommer absolut gå tillbaka någon dag och prova på lite fler av Andantes produkter. Kanske komma dit och jobba med bloggen? Snacka om kreativ miljö att jobba i. Nu börjar vi närma oss Stockholms city så nu ska jag sluta för nu, ha en fin dag allihopa!

Denna bild fick jag låna av Ellen 💗