Café Mutteri -Drumsös mysigaste café

I flera år har jag åkt eller kört förbi Café Mutteri som ligger på Drumsövägen 2 i Helsingfors. Varje gång har jag funderat vad det egentligen är för ställe. Jag har länge varit nyfiken på att prova, men av någon anledning hade jag fått bilden av att det var mer ett ölhak än ett café och därför har det aldrig lockat mig att gå dit på en fika. Till en del kan jag tycka att det lilla huset ser mysigt och inbjudande ut men samtidigt ger det mig en lite hm.. jag vet inte, skum? känsla och därför har jag varit fundersam på vad det är för ställe.

I höstas frågade Beni om han fick bjuda mig på en fika och då valde han café Mutteri. Jag var lite skeptisk, skulle vi fika på ett ölhak? Så fel jag hade. När jag steg in till café Mutteri möttes jag av en fantastisk doft av nybakta bullar. I caféet var det väldigt mysigt, rätt få sittplatser som gör att det känns extra personligt. Vid disken fanns det lite av varje, olika sorters bullar,macroons och andra sötsaker, kaffe, smörgåsar och pajer. Min bild av café Mutteri hade verkligen ändrats och efter denna dag har jag besökt caféet flera gånger. Som en liten sidodetalj kan jag ännu tillägga att café Mutteri har funnits i ca. 90 år, vilket gör det till ett av Helsingfors äldsta caféer. 
.

För någon dag sedan föreslog jag till min vän att vi skulle gå till café Mutteri. Vi tog med oss en kaffe latte och en fylld macka. Min macka var så god att jag kände att jag nu vill tipsa er om detta ställe. Det kanske är fler än jag som varit skeptiska, men nu säger jag bara: tänk om! Visst serverar de alkohol men de har även så mycket mer.

Jag gillar stämningen där inne, jag gillar det personliga och mysiga. Jag gillar att de har gott kaffe och både sött som salt att äta. Det enda som jag saknar är mer hembakt, vilket skulle höja caféet ytterligare. Café Mutteri är kanske inte ett ställe man bara går till för maten skull, utan för hela stämningen och helheten.

Mitt bästa tips gällande när det lönar sig att besöka café Mutteri är under en regnig dag. Då är det extra mysigt att sätta sig därinne i värmen och kolla ut på gatan samtidigt som man njuter av något gott med en kopp kaffe. Är det soligt rekommenderar jag att köpa med sig något att äta och dricka och så sätta sig vid havet som ligger 15 meter från caféet. Det gjorde jag med en kompis, vilket jag skrev om förra veckan. Har ni missat det inlägget hittar ni det HÄR. Ha en fantastiskt bra start på den nya veckan! Senare ikväll kommer veckans livsstilstips igen som vanligt. Kram.