Enkla banan & Havreplättar

En ständig favoriträtt som jag brukar äta som antingen frukost eller mellanmål är dessa enkla banan & havreplättar. Till plättarna brukar jag ha lätt frusna bär och grekisk yoghurt toppat med lite chiafrön. Det går fort att göra samtidigt som de mättar bra. Nedan hittar du receptet!

Enkla banan och havreplättar

Recept 4 stora plättar eller 8 små

1 mogen banan

2 ägg

5 msk havregryn

2-3 msk mjölk

lite vaniljpulver eller vaniljsocker

Topping: grekisk yoghurt, bär, chiafrön

Mosa bananen i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet. Stek plättarna i lite fett t.ex. kokosolja så att de får fin färg på båda sidorna. Ha inte för hög värme utan låt hellre plättarna stekas lite längre så att de gräddas helt igenom. Toppa plättarna med bär, grekisk yoghurt och chiafrön.

Hoppas det smakar :)