Fin semester i Grekland - Tips om ön Aegina

Glad första maj till er alla ❤️ Min resa till Grekland börjar nu lida mot sitt slut. Just nu väntar jag på bussen hem från Kampen i Helsingfors. Resan har gått smidigt och bra trots så få timmars sömn. Tänkte dock inte berätta så mycket mer om vad som händer just nu utan istället blicka tillbaka till min sista dag i Grekland.

Igår steg vi upp rätt tidigt och tog färjan till ön Aegina som visade sig vara en otroligt vacker ö. För att ta sig till Aegina från Aten måste man först ta metron till Piraeus som är en stad bredvid Aten. Från Piraeus går det sedan färjor till Aegina som tar ca. en timme.

Aegina - ön som visade en ännu vackrare sida av Grekland

Enligt mig var Aegina ännu vackrare än Aten. På ön fanns det fina hus i olika färger, små affärer och restauranger samt en vacker strandpromenad. Vår tanke var att spendera flera timmar på Aegina, men det visade sig att många andra också planerat likadant som vi, vilket vi märkte först när vi skulle köpa biljetter och alla färjor på kvällen var slutsålda.

Därför var vi tvungen att ta en eftermiddagsfärja istället men vi hann ändå spendera några timmar på ön vilket var väldigt härligt. Om vi skulle haft mer tid hade vi troligen utforskat ön mycket mer för det verkade ändå finnas ett och annat att göra där. Om ni är på resa i Aten så rekommenderar jag er verkligen att åka ut till Aegina.

Jag har alltid vilja åka till olika grekiska öar och efter att ha besökt Aegina blev den drömmen ännu starkare. Att besöka till exempel Santorini och Kreta hade varit väldigt härligt!

Slutligen kan jag bara konstatera att min resa till Grekland har varit helt fantastiskt. Det har varit så roligt att umgås mycket med Malin och det känns som vi kommit varandra ännu närmare och lärt känna varandra om möjligt ännu bättre under dessa dagar, vilket är rätt häftigt med tanke på att vi har varit nära vänner sedan högstadiet. Vi har besökt en hel del häftiga och vackra platser, ätit god mat och så har jag lärt känna Malins nya vänner som hon träffat på sitt utbyte. Det har verkligen varit fyra fantastiska dagar.