Olika matrecept att prova på!

Hej! Jag tänkte att det kunde vara bra med lite variation från Greklands-inläggen så att det inte blir enformigt här på bloggen. Känns som det var ett tag sedan vi pratade om mat och matrecept så tänkte att det är perfekt att börja dagen med att tipsa er om lite olika matrecept som ni kan hitta här på bloggen. Har valt ut lite olika sorters recept, hoppas du får inspiration att prova någon av dem! Du kommer till recepten genom att trycka på namnet på recepten i detta inlägg (understreckade och med tjocka bokstäver).


Paprika & Fetaostpaj med smak av citron hör till mina absoluta favoriträtter. Jag vet inte vad det är med denna paj som gjort att jag blivit så fäst vid den, men alltid när jag funderar på vad man ska laga för middag så dyker denna upp. Har du inte provat den ännu så gör det!

Broccoli & Halloumibiffar är ett recept som vi experimenterade fram inför en brunch för någon månad sedan. Sen dess har denna rätt blivit en favorit vardagsrätt i både min familj, Benis familj och hos både oss och många av våra vänner. Dessa är verkligen så goda och framförallt enkla att göra. Egentligen är det inte konstigt alls att vi är så många som gillar dem så mycket, för de smakar ju underbart!

Kalljästa dinkelbröd med tranbär är perfekta om du vill ha nybakt bröd till följande dags frukost. Du gör klart allt kvällen innan, låter degen jäsa i kylen övernatten och nästa morgon är det bara att ta fram och grädda i ugnen. Några minuter senare har du ett färskt, nygräddat bröd framför dig. Förgyller morgonen rejält!

En fräsch spenat & basilika smoothie Är perfekt om du vill börja morgonen med en massa vitaminer, kalcium, fiber och nyttiga fetter. Enligt mig är denna smoothie den godaste gröna smoothien jag smakat.

Denna svamp & sparrispasta Skrev jag ju om första gången för bara en vecka sedan. Måste dock tipsa er om den igen för den är verkligen så galet god.

Ungsbakad sötpotatis med timjankyckling
Jag är väl medveten om att alla inte vill äta bara vegetarisk mat men eftersom jag själv äter i princip bara vegetariskt eller fisk så blir det mycket av just det här på bloggen. Jag hoppas ju såklart att även ni blir inspirerade att äta mer vegetariskt! Man behöver ju inte vara antingen 100% vegetarian eller 100% blandkostare utan att variera sig går ju också superbra. Jag ju några recept med kyckling och ett av dem tänkte jag tipsa om här! Denna rätt är för det första fantastiskt vacker och såklart väldigt god. Många har provat detta recept och gett fin respons så om du gillar att också äta kyckling ibland så tycker jag absolut du ska köra på ugnsbakad sötpotatis med timjankyckling!

Hoppas det smakar :)