En dag på stranden & studieplaner

Idag har vi varit nästan hela dagen på stranden tillsammans med Malin och andra utbyteselever. Vi var fast beslutna på att bada i havet men när det väl var dags så var vi inte lika taggade längre haha. Det var lite väl kallt för att man skulle vilja bada. Lite komiskt dock när man tänker efter, för hade det varit hemma i Finland så hade man säkert tyckt tvärtom, att havsvattnet var så varmt och skönt.

För tillfället hänger vi hemma hos Malin. Vi kom hem från stranden vid sju efter att vi ätit lunch/middag hela gänget. Det har varit lite svårt att hitta mat här som inte innehåller kött, mestadels har det blivit olika former av pizza, bröd och pitas. Idag åt jag en otroligt god pita som bestod av hemlagat bröd och grillad halloumi med grekisk yoghurt, mums.


Jag kom på att jag inte riktigt berättat åt er så mycket om mina planer inför hösten. Har för mig att jag nämnt något smått i ett tidigare inlägg men tänkte att jag skulle berätta lite mer nu! Min plan är alltså att börja studera till hösten och jag har sökt till fyra olika linjer i Helsingforsregionen. För mig kändes det bäst att söka till en skola just i Helsingforsregionen eftersom jag inte vill flytta igen plus att de skolor jag vill gå på finns just där.

Lite kanske förvånande så tänkte jag inte så mycket på om jag skulle söka till något universitet i Sverige. Just nu känns det som att jag verkligen vill bo i mitt underbara hem och bygga upp mitt liv i Finland, så som jag nämnt redan tidigare, och därför kändes det inte som ett alternativ just nu att söka till någon skola i Sverige.

Idag på stranden passade jag på att läsa inför ett av mina inträdesprov, finns ju värre platser att plugga på kan man ju minst sagt säga. Första inträdesprovet är redan nästa torsdag så det närmar sig med stormsteg. Dock är detta för mitt fjärde alternativ så det är bra att få lite övning inför inträdesproven till de skolor som jag lagt högst upp.

Jag har mestadels sökt till olika medialinjer. Media har helt klart blivit det som känns roligast och mest intressant att plugga just nu i varje fall och som det ser ut finns det stort behov av media-kunniga människor i arbetsvärlden. Nu gäller det bara att plugga ordentligt och göra bra ifrån sig på inträdesproven. Dock blir det inte så mycket pluggande här, får ta tag i det ordentligt nästa vecka när jag är tillbaka hemma igen för dessa dagar ska jag njuta till fullo. Imorgon åker vi ut till en grekisk ö, det kommer bli toppen! Imorgon är även min sista dag här vilket känns helt galet, tiden har verkligen gått så fort. Nu ska jag lägga undan datorn, hörs imorgon!