Akropolis - ett måste om du besöker Aten

Hej på er! Igår besökte vi ju som sagt Akropolis som är lite av ett måste att se om du besöker Aten. Akropolis hittar du högt upp på en platå i centrala Aten. Atens Akropolis ses som ett av de viktigaste monumenten i världen. Själva namnet Akropolis betyder egentligen "överst i staden", vilket även stämmer väldigt bra i verkligheten. Som ni säkert förstår har Akropolisklippan en väldigt viktig roll i Atens och Greklands historia. Uppe på Akropolisklippan hittar du flera tempel bland annan Parthenon, Erechteion och Nikes Tempel.

Dyrt inträde men ändå värt det med tanke på historia och utsikt

Inträdet kostar 20 euro, vilket är rätt mycket enligt mig, men samtidigt vet de ju också att Akropolis är lite av ett måste att se som turist vilket gör att de kan ta högt inträde. Inne på området kan man gå omkring och se på de olika templen. Templen är gjorda i vacker marmor och det var väldigt häftigt att tänka att de funnits där i tusentals år.

Högst uppe på Akropolis kan man vittna en helt fantastisk utsikt. Där kunde man även få en tydligare bild av hur stor stad Aten är. Överallt såg man vita hus som sträckte sig så långt ögat kunde nå, se till exempel bilden nedan. Jag gillade Akropolis väldigt mycket eftersom man både fick ta del av stadens och landets historia samtidigt som man fick se en otrolig utsikt över Aten.

Fastnar man riktigt mycket för Atens Akropolis så kan man besöka deras museum, som ni ser på bilden ovan. Vi hoppade dock över det denna gång men kan vara ett bra tips för någon som känner att den vill lära sig ännu mer. Som ni kanske märker har kameran gått varm de senaste dagarna, så även på Akropolis. Tänkte därför låta bilderna prata för sig själv nu. Nedan alltså några fler bilder från Akropolis som jag hoppas ger er en tydligare bild av hur det ser ut däruppe :)