Första dagen i ett strålande vackert Aten

Hälsningar från ett soligt Grekland! Jag befinner mig just nu i Malins lägenhet eftersom Malin har lektion för tillfället så jag passar på att blogga lite och byta kläder inför kvällen. Vi har haft en helt fantastisk dag tillsammans och senare ikväll tänkte vi ännu gå ut och äta. Här är perfekt temperatur, kring 25 grader och strålande solsken.

Eftersom jag kom fram rätt sent igår, plus att vi satt och pratade i några timmar så beslöt vi oss för att sova ut ordentligt, vilket vi minst sagt gjorde. Efter många timmars sömn gjorde vi oss färdiga och gick till ett café för att äta frukost. Tog en feta-tomat macka som de värme i ett toastjärn och mums vad gott det var. Fetaosten smakar verkligen lite extra gott här, förstår lite bättre nu vad alla menar med att den fetaost vi har i Norden inte går att jämföra med "riktig" fetaost.

Idag har vi strosat omkring på Athens gator, suttit länge uppe på en takterass och druckit kaffe och så var vi upp till Acropolis. Vi har tagit det väldigt lugnt och bara njutit av en härlig dag.

Mitt första intryck av Aten är att det är en väldigt vacker stad. I staden är det full rulle hela tiden, bilar kör förbi i full fart och en hel del mopeder swishar förbi. På gatorna rör det sig en hel del människor, men ändå inte för mycket. Under säsongen är det troligen betydligt mer trångt på gatorna än det är nu. I varje hörn finns det någon fin byggnad eller vackert hus så kameran har gått varm.

Vi har redan planerat våra dagar här tillsammans ganska långt, för att hinna med det som känns viktigast att hinna se och göra. Idag har planen varit att mest strosa runt och gå ut och äta. Imorgon har Malin rätt mycket skola så jag kommer spendera några timmar själv när hon är i skolan. Tror jag ska gå och kolla runt i lite butiker och så.

Senare på kvällen ska vi sedan ut och äta till Atens högsta berg, där det tydligen ska vara en helt magisk solnedgång, det ser jag mycket fram emot! På lördag tänkte vi åka ut till en av öarna och så blir söndagen troligen mestadels en dag på stranden och säkert utforskar vi Aten lite mer då också! Behöver jag ens kommentera hur magiska dagar jag har framför mig?