En sann kaffeälskare & kaffefestival i Helsingfors

Godmorgon kära ni, hoppas ni sovit gott och känner er utvilade. Idag tänkte jag börja dagen med att prata lite om kaffe. Att jag är en sann kaffeälskare har väl inte undgått någon som följt med här ett tag. Jag gillar hela kulturen kring kaffe. För mig är det inte bara en dryck som smakar gott, utan en dryck som symboliserar så mycket mer. Jag associerar kaffe med något socialt eftersom jag oftast dricker kaffe tillsammans med någon jag tycker om. Det är väldigt sällan jag dricker kaffe ensam, men om jag gör det så är det oftast i samband med att jag gör något jag gillar till exempel bloggar.

Jag försöker att inte dricka mer än max 3 koppar kaffe per dag. Oftast nöjer jag mig med bara en god kopp kaffe. Vill inte bli beroende och hälla i mig flera liter per dag, det känns varken hälsosamt eller bra för min kropp. För mig ska kaffe vara en god dryck som är kul att njuta i en positiv miljö.

På tal om kaffe, positiv miljö och att vara social. Det är nämligen precis det jag ska göra idag! Ska strax börja gå mot bussen och åka in mot stan där jag ska möta upp bästa Maria och gå tillsammans på Helsingfors kaffefestival! Jag har aldrig förut varit där men mina föräldrar var förra året och verkade gilla det mycket, så vi beslöt med Maria att vi skulle gå och kolla vad en kaffefestival egentligen innebär. Hoppas på en massa olika smakprov hehe.

Hur ser din kaffeanvändning ut? Vad kopplar du ihop kaffe med? Måste du få kaffe direkt på morgonen för att få igång dagen eller är du mer en eftermiddags kaffedrickare? Berätta! Tycker det är kul att höra andras tankar!

Dags att göra mig klar. Ha en fantastisk fin dag allihopa!