På promenad genom Grankulla

Igår var ingen lätt dag. En såpass tung en att jag valde att köra sent på kvällen hem till mina föräldrar och dricka kvällste. Slutade med att jag även stannade övernatten, behövde en kväll tillsammans med dem och att vara ensam efter en sådan dag som gårdagen kändes inte roligt.

Idag vaknade jag utvilade efter en lång nattsömn. Gick ut på promenad med Linus längs med Grankullas gator. Det är något speciellt med att vara tillbaka i sin egna hemstad, fastän den ligger bara några kilometer bort från mitt nuvarande hem. Varje liten gata har ett eget minne och varje hus har man gått förbi otaliga gånger.

Under vår promenad behövde jag inte fundera mycket eftersom Linus bestämde vilket håll och vilka gator vi skulle gå på. Det är rätt roligt att ha en så gammal, men ändå bestämd hund som vet exakt hur han vill gå just idag. Man behöver nämligen inte säga något, utan han bara går på och väljer vägar så att man till slut kommer hem igen. Vill man sedan gå åt ett annat håll än han tänkt sig, protesterar han genom att stå stilla och se sur ut. När han får sin vilja igenom är han glad igen och tassar vidare.

Idag gick vi längs med min gamla skolväg. Jag förundrades över hur mycket människor det var som rörde sig mitt i centrum kl. 10 på en tisdag. Det var både barnfamiljer, motionärer och något äldre par som satt på en parkbänk osv. När jag sedan började tänka efter så var det kanske inte så konstigt, Grankulla centrum har nämligen utvecklats väldigt mycket. Nu menar jag inte köpcentrumet, utan mera parkområden bakom centrum. Där det nuförtiden finns en massa klätterställningar, studsmattor mm. När jag var liten fanns det en skatepark som höll på att falla ihop, där hängde alla coola kids som åkte skateboard.

Det är rätt roligt att jag redan blir nostalgisk när jag går omkring på Grankullas gator, det är ju trots allt bara åtta år sedan jag flyttade därifrån. Ändå känns det lika bra varje gång när man är tillbaka, varje gata har blivit lite vackrare med åren. Köpcentret däremot har inte blivit vackrare, minns att jag tänkte första gången jag såg det att det var det konstigaste köpcenter jag någonsin sätt. Googla på Grankulla köpcenter om du inte vet vad jag pratar om. Det är inte en så vacker skapelse. Centrum i övrigt börjar bli riktigt fint nu, dock byggs det ju hela tiden men snart så.

Nu har jag precis landat hemma i Hagalund igen, ska gå över till Fammo och äta lunch. Senare idag ska jag iväg till Odlos Showroom, berättar mer om det ikväll. Ha en fin dag, kram <3