Magiska Café Kuuma - Cafétips i Helsingfors

Hej! Vet inte riktigt vad jag ska tycka om dagens väder, trodde vi redan kommit över perioden med snö och slask men tydligen ville snö-slask perioden ännu göra en comeback. Håller tummarna för att detta nu är sista gången. Nu får man bara tänka på de varma soliga dagarna vi har framför oss och inte lägga så mycket negativ energi på dagens väder. Idag jobbar jag sista dagen för veckan eftersom det är påsk. Flera av er har säkert lediga redans idag och därför tänkte jag att det passar bra med att starta denna dag med en café recension ifall någon av er är lediga och sugna på en fika. Idag fokuserar vi på Café Kuuma som du hittar på Albertsgatan 6 i Helsingfors.

Enda sedan Café Kuuma öppnade har mitt flöde svämmat över med otroligt fina bilder på kaffe, yoghurt, mackor mm. Bland annat Daniela skrev om Kuuma och kallade det Helsingfors Instagramvänligaste café (Här) så förväntningarna på detta café var minst sagt höga. Det är ju lite farligt med att ha nästan för höga förväntningar, risken att du blir besviken är helt klart större.

Som mitt sällskap hade jag världens bästa Maria. När vi kom in genom dörren möttes vi direkt av en lång kö. Jag blev rätt så förvånad, känns inte som det är så vanligt i Helsingfors att man måste köa för att komma in till ett café. Mitt första intryck av Kuuma var att det var ett väldigt fint och mysigt café som kändes modernt och stilrent. Omgivningen var härlig och gästerna verkade glada och nöjda. Efter 30 minuters väntan fick vi äntligen ett bord. Vi valde att dela en avokado macka och en söt croissant med Maria och så tog vi varsin yoghurt och kaffe till. Jag kompletterade ännu min frukostmeny med en ingefärashot.

Vad tyckte jag om maten? Helt fantastiskt gott! Kuuma är verkligen värd allt beröm och instagram bilder. Maten serverades till bordet på en snygg träbricka och var upplagt väldigt fint. Alla smaker passade bra ihop och smakade rent och fräscht. Kaffet var otroligt gott och ja, som ni märker var min första vistelse och intryck väldigt positivt. Det enda jag kan ha synpunkter på är att det hade varit härligt med ett hembakat bröd på avokadomackan och så tyckte jag ingefärashoten var alldeles för stark för min smak. Den var t.o.m så stark att jag var tvungen att späda ut den med vatten haha, inte tillräckligt tuff för den.

Slutligen måste jag helt enkelt konstatera att Kuuma hör, enligt mig, till topp-3 absolut bästa caféer i Helsingfors! Jag älskar att kafékulturen blir allt större i Helsingfors och jag blir så glad att det öppnar caféer som Kuuma i vår underbara stad. Har du inte provat Kuuma så tycker jag du ska göra det nu :)