Vem är jag?

Eftersom det finns en stor chans att det är många nya som hittat hit till bloggen, så tänkte jag att det kunde passa bra med en liten introduktion om vem jag egentligen är. För er som hängt med länge kan detta bli lite upprepning men kanske ni får veta något nytt ändå! Först vill jag börja med att säga välkommen hit till just dig som läser detta.

Mitt namn är alltså Corinne Grönholm och jag är en glad och positiv tjej som bor i Esbo i Finland. Jag har lätt för skratt och tycker att ärlighet och att våga vara sig själv är ett av det viktigaste här i livet. Jag har en hudsjukdom vid namn vitiligo som jag är väldigt öppen med. Om du vill kan du läsa mer om mig & vitiligo HÄR!. I fortsättningen kommer ni få läsa mer om vitiligo här i bloggen också.

Jag har nyligen flyttat tillbaka till Finland efter att ha bott hela 6.5 år i Sverige. Till Sverige flyttade jag när jag var 15 år gammal. Närmare bestämt till Gällivare för att kunna börja på Gällivare Skidgymnasium eftersom jag satsade stenhårt på alpin skidåkning. Skidåkningen var min passion och ganska långt mitt liv. Hela livet kretsade kring skidåkningen och varje beslut som togs och chansning som gjordes var för att ta mig närmare mitt stora mål, att bli bäst i världen på alpint. Jag hade en väldigt fin karriär med bland annat många Finska Mästerskaps guld och så fick jag representera Finland på stora tävlingar som t.ex. Ungdoms OS. Min karriär var även otroligt skadedrabbad och tyvärr var ja tvungen att avsluta min karriär rätt så plötsligt den 20 December 2016. Då beslutade jag även att flytta hem till Finland och börja bygga upp ett liv åt mig här, ett liv utan elitidrott.

För mig har alltid familj och vänner varit otroligt viktiga. Jag värderar mina nära och kära väldigt högt och vet inte vad jag skulle göra utan dem. Som person är jag super social och stormtrivs med att omringa mig av människor, att lära känna nya människor och spendera mycket tid med de som är mig nära. Ni kommer få ta del av en del av mitt och mina vänners liv och vad vi hittar på. Dock lite begränsat eftersom inte alla mina vänner vill att de och deras liv syns såhär offentligt på internet, vilket jag verkligen respekterar. Viktigast att veta är att jag älskar mina vänner och att spendera tid med dem. Någon annan som jag också älskar så otroligt mycket är min hund Linus, en 12 årig pojke som är världens finaste lilla hund.

Det finns även en annan kille än Linus (haha) här i världen som mitt hjärta klappar lite extra för. Han heter Beni och är enligt mig världens bästa kille. Han har blont hår som studsar sådär härligt när han skrattar. Han är en glad och positiv kille som alltid finns där för mig. Vi har varit tillsammans sen i somras men det känns som om det varit vi hur länge som helst, på ett bra sätt. Han tar helt klart fram mina finare sidor och jag är så glad att han vill vara tillsammans med just mig.

Vi har båda ett stort matintresse som även syns mycket här på bloggen i och med att det dyker upp nya recept,som vi tagit fram, med jämna mellanrum. Tanken bakom alla matrecept är att de ska innehålla bra energi och råvaror. Att äta hälsosamt ska enligt mig ändå innebära att maten smakar gott och att man inte ska behöva begränsa sig. Den maten som jag bloggar om kommer vara ganska "vanlig" mat, mest vegetariskt som har en hälsosammare vinkel. Jag hoppas dessa recept hjälper till i vardagens ständiga fråga vad man ska äta till middag.


Att blogga har alltid varit ett stort intresse för mig, ett intresse som gått till att bli en del av mig, inte längre bara ett intresse. Under min idrottskarriär bloggade jag mest för att ha något att gå tillbaka och titta på och för att familj och vänner skulle hänga med vad som hände i mitt liv eftersom jag reste hela tiden och knappt själv visste när jag skulle vara var.

I juni 2016 bestämde jag mig för att börja satsa allt mer på bloggen, jag älskar att få vara kreativ genom att fota och skriva och märkte hur otroligt roligt jag tyckte det var att blogga. Sedan den sommardagen i juni har jag lagt ner otroligt mycket jobb och tid på min blogg, och jag älskar de.

Just nu jobbar jag som kommunikationsassistent mene kommer sluta på mitt nuvarande jobb i slutet av april. Därefter ska jag plugga stenhårt till inträdesproven i maj, samtidigt som jag kommer jobba vid sidan om. På tal om utbildning, jag är utbildad livsstils och kostrådgivare samt hälsoinspiratör. Jag är brinner för hälsa, mat och livsstilsfrågor och drömmer om att jobba med detta i framtiden. Till hösten hoppas jag att jag kommit in till den skolan jag önskar och att jag då kommer läsa om kommunikation och media.

Jag är en person som tycker om att hjälpa och inspirera andra och jag tror det är en stor del till att min blogg handlar så mycket om livsstilsfrågor och hälsa samt träning. Nu måste jag sluta skriva för nu ska jag iväg på hockeymatch. Där fick ni veta ännu lite mer om mig, jag är nämligen ett riktigt ishockey-fan. Laget för mig är HIFK och jag följer ivrigt med dem under säsongens gång. Att gå på ishockeymatch är så roligt enligt mig. Nu ska jag iväg, ha en fin kväll! Kram