Restaurang Kaarti - RecensionInnan jag besöker en restaurang eller ett café så brukar jag alltid göra en liten bakgrundskoll på sociala medier för att se på maten och hur miljön ser ut. I de flesta fall håller restaurangerna och kaféerna upp till förväntningarna, men tyvärr går det ibland snett.

För ett tag sedan varit vi ett stort gäng på 20 personer som gick tillsammans och åt brunch till restaurangen Kaarti, som ni hittar på Norra Hesperiagatan 33A i Helsingfors. Vi valde just denna restaurang eftersom en i gänget rekommenderade den. Kollade lite bakgrundsfakta och tyckte stället verkade väldigt häftigt då det är i en gammal militärkasern.

IMG_1746
Tyvärr måste jag och alla i mitt sällskap konstatera att brunchen var en besvikelse. Det var tyvärr mina sämst spenderade 23 euro på länge. Även kompisen som rekommenderade Kaarti, var väldigt besviken och förvånad på brunchans kvalité och sade att det hade varit mycket bättre förut. Maten hade överlag ganska tråkig kvalité och smakerna fungerade inte alls ihop.

Några positiva fanns det ändå bland annat det mörka brödet och en del av varmrätterna. Tyvärr var listan med mindre bra maträtter väldigt mycket längre än den med goda, vilket gjorde att hela vårt gäng lämnade stället rätt så besvikna på maten. Omgivningen var dock lite häftig med en del unika detaljer så som t.ex. en gammal karta på världens som målats på väggen.Tyvärr kunde ändå inte omgivningen prata för sig, eftersom vi ändå kommit dit för att äta en god brunch som visade sig vara rätt så dålig. Därför kan jag inte rekommendera restaurang Kaarti så som brunchen är just nu i varje fall. 

Är de någon som läser som besökt Kaarti? Vad tyckte du?