Enkelt tips för att höja smaken på din matIdag hade jag tänkt berätta om min dag, jag hade nämligen riktigt roliga planer inplanerade. Dessa fick jag dock avboka i och med att denna förkylning verkligen slagit till med hårdhandskarna. Även denna dag har därför gått i vilans tecken. Börjar vara lite rastlös efter att bara ha vilat de senaste dagarna. Känner mig dock aningen bättre nu så hoppas att förkylningen börjar gå över.

Nu till dagens tema, nämligen ett enkelt tips på hur du kan förhöja smakerna i din mat! Mitt tips är att köpa olika sorters örter. Jag har just nu mynta, bladpersilja och basilika här hemma och oj vad stor skillnad färska örter gör för matens smaksättning. Maten smakar så mycket fräschare och smakerna kommer klarare fram. Min favorit just nu är att lägga några basilika blad på frukostmackan, så gott. Som ni kan se har jag en örtlampa som jag kallar det. Vet inte riktigt vad den heter på riktigt. Nu när sommaren närmar sig håller jag på att "förbereda" mina örter genom att jag låter dem växa till sig. När sommaren är här tänker jag flytta över dem i krukor och lägga ut på balkonger. Har verkligen blivit värsta ört-entusiasten när jag märkt hur stor skillnad det gör i maten. Samtidigt tycker jag de är rätt fina, kommer bli så snyggt med en massa örter på balkongen.

Rekommenderar verkligen att investera i en "örtlampa" om ni gillar att krydda er mat med örter. Kolla på myntan på den vänstra bilden, den myntan skrattade mina kompisar åt när de såg den för några veckor sedan alldeles vissen och liten. Både jag och vännerna konstaterade att chansen att myntan klarar sig är minimal, men efter några veckor började myntan växa och i helgen blev den såpass stor så vi var tvungen att flytta över den i en egen kruka. Nu växer den verkligen i rekordfart.

Nu ska jag börja förbereda mig för att gå och lägga mig och så hoppas jag att jag är piggare imorgon. Ska nämligen direkt på morgonen på ett väldigt intressant blogg-tillfälle som jag ser mycket fram emot, hoppas mitt mående är bättre så jag kan delta. Skriver mer om det imorgon!