Paprika & Fetaostpaj med smak av citron

Äntligen kan jag dela med mig av receptet på denna magiskt goda paprika-fetaost paj med citron! Det kan låta som en lite speciell kombination men jag lovar er, ni kommer inte bli besvikna. Den är fantastiskt god med en tydlig fräsch smak. Den smakar inte som vanlig fetaost paj utan smakerna kommer fram på ett helt annat sätt än vanligt tack vare citronen. Denna passar perfekt som lunch eller middag, kan gärna serveras med en god sallad till.

Paprika & fetaostpaj med smak av citron

stor röd paprika eller 2 små

paket fetaost (150g)

/2 liten purjolök

liten rödlök

kalet från en citron

ägg

dl mjölk

alt&peppar

hiliflakes (jag använder kvarn)

ärsk mynta

En sats pajdeg, ni hittar mitt recept HÄR.

1. Följ pajdegsreceptet till du har ett färdigt gräddat pajskal framför dig. Börja därefter med att tvätta grönsakerna. Skiva purjolöken, tärna paprika och skär löken i lämpliga bitar. Lägg ugnen på 225 grader. 

2. Börja med äggstanningen: Tvätta citronen ordentligt och riv sedan skalet från citronen. Blanda ägg, mjölk och citronskal i en bunke. Krydda med salt, peppar och chili, var försiktigt med saltet så det inte blir för mycket. Smaka av och tillsätt chili om det behövs.

3. Lägg grönsakerna på det förgräddade pajskalet och smula över fetaosten. Häll äggblandningen över grönsakerna och fetaosten.

4. Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och låt den gräddas i 25 minuter. Ta ut pajen när den fått färg och verkar färdigt gräddad. Låt pajen svalna ca. 10 minuter. Dekorera pajen med färsk mynta och sedan är den klar att serveras.

Hoppas det smakar :)