Restaurang Kylä - Restaurangtips i Esbo

IMG_1784

Lämpligt såhär på en fredag, när kanske någon av er funderar på att gå ut och äta, så passar det bra med en recension från restaurangen vi besökte i tisdags. Oftast när jag och mina vänner eller familj planerar att gå ut och äta så tänker man direkt på att man ska gå till någon restaurang i Helsingfors. Delvis troligen för att Helsingfors är vår huvudstad och därmed har flest restauranger men samtidigt tror jag det är lite av en vanesak vilket gör att man glömmer bort att tänka steget längre.

När jag började planera min middag med Fammo & min kusin Felicia, tänkte jag att vi måste prova någon restaurang i Hagalund. Valet föll på Restaurang Kylä som ni hittar på Tapiotorget 3. Restaurangen ser ganska mörk ut från utsidan och kan vara lite knepig att lägga märke till. Scrollade bak i arkivet och hade faktiskt varit där en gång förut och skrivit om det år 2014. Det inlägget hittar ni här. Det inlägget visar även väldigt tydligt att jag (som tur!) utvecklats under dessa år. Kan inte direkt säga att inlägget är bra på något sätt haha, men roligt att se att man utvecklas även här på bloggen. Nåja, klart pratat om gamla inlägg låt oss prata om hur jag upplevde min vistelse på restaurang Kylä denna gång.

IMG_1789
IMG_1794

Vi välkomnades av trevlig personal som visade oss till vårt bord. Överraskande nog var restaurangen till över hälften full vilket kändes positivt med tanke på att vi var där rätt tidigt på en helt vanlig tisdag.

Menyn var rätt kort men mångsidig och bestod av många olika sorters rätter vilket gör att de flesta helt säkert hittar något för sig. Till huvudrätt tog vi alla stekt sik med kokt potatis och sparrispuré. Huvudrätten smakade väldig gott, speciellt sparrispurén var magisk. Saknade dock någon typ av grönsaker men annars var huvudrätten bra.

IMG_2200

Till efterrätt åt jag Kylä:s hemgjorda tryfflar med smak av rödbeta, apelsin och nötter. Jag gillade rödbets-tryffeln bäst. En spännande och välfungerande smakkombination som kändes väldigt uppiggande eftersom, i varje fall jag, aldrig ätit rödbets-tryffel förut. Tryfflarna var dock otroligt mättande och stora, så jag rekommenderar att dela dessa med någon i ditt sällskap.

Överlag skulle jag verkligen rekommendera restaurang Kylä åt alla. Ni får garanterat god mat och en trevlig vistelse på denna restaurang. Priserna på huvudrätterna är i det lite dyrare slaget, vilket kan vara bra att vara beredd på. Efterrätten kändes dock mycket bättre i pris i och med att man får hemgjorda tryfflar för 6euro. Avslutande vill jag tacka mitt sällskap för en härlig middag <3

Ps. Vill bara klargöra att detta inlägg inte är sponsrat på något sätt. Ni hittar fler recensioner på olika restauranger jag besökt HÄR.

IMG_1798