Hur ska jag klä mig på löpturen?

- Detta inlägg i samarbete med Mb-Trading och i fokus träningskläder från ODLO -

Som ni kanske kommer ihåg har jag lite förvånande fastnat mest för att springa långa löpturer efter jag lade ner min elitkarriär. Under karriärens gång tyckte jag inte alls om att springa. Tyckte mest det var jobbigt och kände mig som en elefant när jag sprang. Under våren har jag dock tränat mest löpning och märker hela tiden hur det blir lättare för varje gång. Vi har löpt mycket ihop med mamma, roligare att träna tillsammans än ensam. Löpning har gått från att vara något jobbigt och tråkig till något väldigt härligt.

IMG_5757

Eftersom det kan vara knepigt att veta hur man ska klä sig nu på våren när man ska ut och löpa tänkte jag berätta hur jag klär mig just nu. Jag använder mig av lager - på lager metoden, dvs. flera tunna lager på varandra istället för bara ett tjockt. Det är bättre att hellre måsta ta av ett lager än att svettas som en tok under passets gång.

Samtidigt ska man också klä på sig tillräckligt med kläder så man inte fryser. Det gäller med andra ord att hitta en balans. Det är viktigt att tänka på vilken tid på dygnet du tränar när du väljer kläder. På dagen om solen strålar är det betydligt varmare nu såhär på våren, än vad det är senare på kvällen eller tidigt på morgonen när solen inte värmer.

Nedan hittar ni de träningskläder jag har haft under senaste tiden, har lagt in alternativ för dag och kväll. Enligt mig är denna kombination perfekt, blir varken för varmt eller för kallt och jag känner att jag kan röra mig fritt i kläderna. 

SUW_Oth_1617_130291_349001

Lager på lager metoden försäkrar att du klätt dig rätt till löpturen

  • Träningstopp t.ex. denna. Jag brukar ha på mig en vanlig träningstopp längst under som är närmast huden och suger åt sig svett. Samtidigt är det skönt att ha på sig en topp som inte åker upp utan håller magen varm.

  • Långärmad träningströja. Om jag springer på dagen när det är varmare brukar jag använda mig av denna (klick). Om jag däremot springer på kvällen brukar jag ha den som jag har på bilden ovan, den hittar ni här. Speciellt den långärmade som ni ser på bilden ovan har jag kärat ner mig totalt i. Tycker den är så fantastiskt fin samtidigt som den är perfekt att springa i. Sitter som ett smäck och är otroligt lätt att röra sig i. Skulle jag rekommendera en produkt att köpa denna vår, skulle det vara denna.

  • Vintertights, ni hittar mina här. Ett stort fel många gör är att de glömmer bort att klä sig tillräckligt varmt på benen under våren. Det är viktigt att hålla musklerna varma och därför använder jag mig av ännu ett tag av ett par lite tjockare tights. Kommer troligen använda dessa minst en månad ännu.

  • Fleece eller jacka: Eftersom jag lätt känner mig instängd om jag springer i en jacka, oavsett hur väl den andas brukar jag ha på mig en fleece som mitt högsta lager när jag springer. Då funkar denna bäst. Föredrar du dock en jacka skulle jag rekommendera någon av Odlos vattentäta, till exempel den som du ser på bilden ovan. Den brukar jag använda när jag går promenader, fantastiskt skön och framförallt otroligt snygg!