En liten gest som kan betyda så mycket

IMG_0505Igår hände något som gjorde mig alldeles varm i hjärtat och som jag tänkt på mycket under denna dag. Jag var och åt lunch hos min farmor med hennes väninnor varav en av dem är imponerande 99 år gammal.

Efter en trevlig lunch följde jag med min Fammo upp till hennes lägenhet. När det var dags att gå hem såg jag att hennes väninna verkade ha problem med att komma in i sin lägenhet. Jag har alltid varit en person som vill vara en hjälpande själ i vardagen. Jag försöker vara uppmärksam och hjälpa till om jag ser att någon ser ut att vara i behov av hjälp.

Igår kändes det självklart att gå fram och fråga om Fammos väninna behövde hjälp. När jag kom fram till hennes lägenhet berättade jag vem jag var och undrade om jag kunde hjälpa henne att ta sig in i hennes lägenhet. Det råkade nämligen vara så att hennes post låg på golvet, vilket gjorde det svårt för henne att komma fram med rollatorn.

Fammos vännina sken upp när hon märkte att det var jag som erbjöd henne lite hjälp. Efter att jag hjälpt henne in i sin lägenhet och tagit upp posten från golvet tackade hon mig och sa några ord som värmde mitt hjärta otroligt mycket
" Tack ska du ha, tänk om alla varit lika rar som du är, då hade världen varit så fin ".


Resten av dagen var jag på så gott humör tack vare Fammos väninnas fina ord. Tänk att en så klok dam, som dessutom levt i 99 år, tyckte så om mig. Det var så fint på något sätt.

Tänker man efter så är det så otroligt lite som krävs av mig, för att kanske göra någon annans dag, och även min, lite bättre. Det kan vara att hjälpa en äldre människa med något så enkelt som att plocka upp posten eller hjälpa en turist på gatan som tappat bort sig. Det finns även andra små gester man kan göra, för att kanske pigga upp någons dag. Säga hej och tack åt busschauffören, säga hej & tack åt kassören i matbutiken, öppna dörren om du möter någon i köpcentrets dörr, le åt någon som kommer emot på gatan om ni råkar få ögontakt, heja på mötande cyklist när du cyklar till jobbet osv. Det är små gester, som tar en sekund av ditt liv, som kan göra någon annans dag och även din, snäppet bättre. Så nästa gång du ser någon som kan vara i behov av lite hjälp så tveka inte att fråga om du kan hjälpa till. Med stor sannolikt kommer du pigga upp någons dag och får du ett nej så vet du att du i varje fall gjort ditt bästa. En sekund av ditt liv, kan vara en viktig sekund för någon annan. Den bästa gåvan du kan få av en människa är ett genuint tack och ett leende. <3