Blogglistan

Den senaste veckan har jag haft fantastiskt mycket inspiration till att skriva blogginlägg, men fasansfullt lite tid att göra det på. Måste därför be lite om ursäkt för att blogginläggen dykt upp så sent senaste tiden, hoppas ni tyckt det funkat okej ändå!

Igår fyllde Daniela i en blogglista där hon nämnde mig. Det skrev jag sedan om igår i mitt inlägg om måndagens positiva punkter. Fick därefter en liten hmm.. vad ska man kalla det, ifrågasättande kommentar som frågade varför jag vill hjälpa andra bloggare att få läsare genom att länka till deras bloggar.

Mitt svar är helt enkelt för att jag tycker det känns bra och roligt. Jag tror inte att man bara ska tänka på sig själv och försöker bygga upp en karriär utan någon hjälp, istället tror jag att man även ska hjälpa andra och sprida bra känsla. Jag tror det är farligt att bara tänka jag jag jag, och tror att man mår riktigt gott av att hjälpa och tänka på andra ibland.

Samtidigt vet jag att jag blir superglad varje gång någon nämner min blogg i sina inlägg, och därför vill jag gärna bidra till att kanske göra någon annan lika glad! Därför snodde jag Danielas lista och fyllde i den. Där hittar ni länkar till ett gäng olika bloggar.

 
Vilken bloggares garderob skulle du vilja ha?

Jag skulle vilja ha Linn :s garderob om jag så fint fick välja. Vi har ganska samma smak vilka kläder och färger vi helst klär oss i så att få djupdyka i hennes garderob hade inte varit fel hehe.

Nämn en bloggare som du inte är vän med idag, men som du skulle vilja ta en fika med på tu man hand?

Jag skulle vilja ta en fika med många bloggare men till exempel Michaela Forni hade jag gärna fikat med. Det finns även många finlandssvenska bloggare som jag gärna skulle lära känna över en fika på tumis. För att nämna några så skulle jag säga: SandraPetra, DanielaJenniferIda-Marie och  Michaela men som sagt finns det många fler!

Hur viktigt är bilderna för dig när du läser en blogg?

Som ni kanske märkt tycker jag bilder är viktiga. Jag tycker det är helt okej med någon lite sämre kvalitetsbild här och där men tycker om när man mixar in med lite snyggare bilder med bättre kvalité ibland. Många tycker att systemkamera bilder inte kan vara personliga vilket jag kanske inte helt håller med om. På tal om bilder, hade inte tackat nej till en kaffe och fotokurs tillsammans med Jarinasom enligt mig tar väldigt fina bilder!

Vad är det viktigaste med en blogg enligt dig?

Att den är skriven på ett genomtänkt och bra sätt, att den känns äkta och inte påklistrad. För mig är det också rätt viktigt att uppdateringen är regelbunden, annars tröttnar jag lätt om jag går in flera gånger utan att det dykt upp något nytt.

Vad är det tråkigaste och roligaste ämnet att läsa om på en blogg?

Hm.. Tråkigaste är inlägg där skribenten mest vill skriva för att provocera eller spela på någon annan för att få läsare... Jag tycker det är svårt att hitta på bara ett roligt ämne att läsa om men om jag nu måste välja så säger jag åsiktsinlägg! Tycker t.ex. Karolina brukar skriva grymma åsiktsinlägg. Men som sagt finns det väldigt många roliga ämnen att läsa om.

Vilken är den peppigaste bloggen du vet?

Igen svårt att bara hitta en men då säger jag nog Isabella Löwengrips för att hon byggt upp ett häftigt varumärke och verkar köra sitt egna race.

Nämn en feel good blogg:

Börjar ångra att jag fyllde i denna lista för det är så svårt att välja haha. Men om jag måste välja så säger jag Ellens. Vi snackade om att ta en kaffe någondag vilket jag hoppas snart blir av, vi verkar ha mycket gemensamt så ska bli kul att lära känna henne.

När tror du att du kommer att sluta blogga?

Jag har lovat mig själv att jag slutar blogga om mitt kommentarsfält börjar se ut som Isabella Löwengrips. Jag blir rädd varje gång jag ser hur otroligt elaka kommentarer människor skriver där varje dag.

Det är helt fruktansvärt. Men annars så tror jag att jag kommer blogga väääääääldigt länge! Gillar det alldeles för mycket för att tänka på ett slut.

Vilken bloggare tycker du har viktigast budskap?

Hm.. Svårt, jag tycker många bloggare har många bra och viktiga budskap. Men om jag måste välja en blogg så  Marias Diabetes typ 1 blogg. Diabetes typ ett är för mig väldigt nära ämne som berör. Jag tycker det är så bra att Maria bloggar om diabetes och sprider kunskap om sjukdomen.

Vilka bloggar läser du inte?

Jag läser nog de mesta. De bloggar jag inte läser är bloggar som känns väldigt ytliga, jag vill  läsa bloggar där man ser att bloggaren lagt ner tid och även tanke bakom inläggen.

Nämn 4 bloggar du läser dagligen:

Malenami

Michaela Delér

Ninas

Isabella Löwengrip