Lönkka Brunch - Recension

IMG_5602IMG_1234
Hej på er! Tog en lite oplanerad paus från bloggen igår, kändes helt enkelt bäst så. Kompenserar med två inlägg idag istället hehe. Idag har jag varit på brunch med mina föräldrar och mina gudföräldrar samt deras dotter Linn som även är min allra första kompis, henne har ni fått läsa om flera gånger här i bloggen.

Idag provade vi på rätt så nyöppnade Lönkkas brunch. Lönkka hittar ni på Lönnrotsgatan 11 i Helsingfors. Innan jag berättar mer vill jag förtydliga att detta inlägg inte är sponsrat eller i samarbete med Lönkka, utan min helt egna åsikt och initiativ att skriva om min upplevelse.

IMG_1238Ingen av oss hade förut ätit på Lönkka så vi hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss. När jag kom in märkte jag direkt att det verkade vara en väldigt trevlig atmosfär. Personalen var välkomnande och visade mig till bordet där mitt sällskap satt. Tänkte lista upp några plus och minus som kom fram under min första vistelse på Lönkka.

+ God mat, speciellt den picklade rödlöken, foccacian, passionsyoghurten och rostade sötpotatisen.

+ Gott frukt och ost bord

+ Snygga tallrikar, ville ta med dem hem haha.

+ Trevlig personal och mysig atmosfär

+ Personalen plockade undan tallrikar efterhand man ätit klart, vilket jag gillar för då blir det inte trångt på bordet

- Maten tog väldigt fort slut och man fick ofta stå länge och vänta på en viss maträtt. Lite tråkigt då man ju hellre vill sitta vid bord och umgås istället för att vänta på mat.

- Saknade det där lilla extra. Något som skulle få mig att tänka "wow".

- Trots att personalen var duktiga att plocka undan tallrikar så tog tallrikarna väldigt snabbt slut. Jag åt t.ex. efterrätt och ost på en huvudrätts tallrik eftersom det helt enkelt inte fanns något annat alternativ framme just då.

- Jag tyckte det var lite knepigt med buffebordet där huvudrätterna och salladen var, eftersom det var rätt brett och man bara kunde ta mat från ena sidan. Detta innebar att man fick sträcka sig för att kunna ta från alla skålar, vilket i sin tur ledde till att människors kläder, hår mm. lätt nuddade maten vilket kanske inte är sådär superhärligt hehe.

IMG_1219
IMG_1227
IMG_1241Summa summarum
skulle jag rekommendera Lönkka, speciellt för den goda maten och trevliga atmosfären. Skulle vara roligt att prova deras lunch eller Á la carte någongång för att kunna jämföra med brunchen. Det finns en del som Lönkka absolut kan utveckla med sin brunch. De flesta förbättringspunkter som jag kommenterat har ju inte med maten att göra utan mer med själva upplägget vilket kan vara något som Lönkka fixar bättre när de blir varmare i kläderna.

IMG_1214IMG_5600
Alla i mitt sällskap verkade nöjda med Lönkka och vår första gång där. De timmarna vi hade på oss att äta brunch swischade fram så fort att jag blev helt chockad när jag märkte att klockan var så mycket som den var. Tack till mitt härliga sällskap för en fantastiskt start på denna lördag!