En välbehövlig paus


Idag publicerade jag denna bild på Instagram( ni hittar mig på @ccorinnes) och skrev att jag drömde mig tillbaka till morgonen när denna bild togs. Hela dagen och även igår har jag dragits med en sån otroligt trög känsla, både i huvudet och kroppen. Det är som att jag aldrig riktigt vaknat fastän jag såklart gjort det. När jag känner mig såhär trög blir jag lätt på lite dåligt humör. Jag gillar inte mitt tröga jag utan vill vara energisk och pigg alla dagar i veckan. När Linus bodde hos mig förra veckan, gick jag varje morgon ut på en promenad innan jobbet. Jag misstänker att det är saknaden av dessa promenader som gör att mina energinivåer är så låga.

Idag kände jag att jag måste ta tag i min trötthet / energibrist och frågade därför en kollega om vi skulle gå på en 10 minuters snabb promenad i det soliga vädret. Hon var direkt med på noterna så vi klädde på oss och gick ett varv på stan. 10 minuter senare har mitt ansikte fått känna solens varma strålar, kroppen fått aktivera sig och jag känner mig redan piggare. Det tröga huvudet är nu lite mindre trögt och hoppeligen håller denna känsla i sig resten av arbetsdagen. Tänkte dra ut och springa ikväll ännu, för att försöka maximera intaget av frisk luft så att jag hoppeligen känner mig piggare imorgon.

10 minuter senare, lite piggare.

Så mitt tips till just dig idag är att ta en kort paus från ditt arbete, studierna eller vad du nu håller på med. En 10 minuters paus i den friska luften kan göra så otroligt stor skillnad, speciellt om det är strålande fint väder som idag. Nu säger jag inte att det kommer lösa alla dina problem, men det kommer ge dig lite mer energi i varje fall! Så prioritera dig själv och din energi och gå ut på en kort promenad. 10 minuter är kort tid, ungefär lika lång tid de tar för dig att hämta en kopp kaffe och småprata i kafferummet. Använd istället den tiden till något som gör hela dagen lite lättare.