Recension Fisken på Disken - Restaurangtips i Helsingfors

img_2769

Som jag nämnde tidigare i veckan åt jag och Pappa i onsdags på restaurangen Fisken på Disken som befinner sig i Helsingfors.Jag tycker ju om att skriva lite korta recensioner här på bloggen så tänkte att det passar perfekt nu såhär på en fredag när kanske någon av er funderar på att gå ut och äta denna helg. Vill förtydliga att detta inlägg inte är sponsrat på något sätt.

Jag hade hört lite blandade åsikter om Fisken på Disken, en del av mina vänner var väldigt nöjda med sin upplevelse medan andra var lite mindre nöjda. Jag vill alltid bilda min egen uppfattning och gick därför till restaurangen med ganska öppet sinne.

img_4251

Personalen var väldigt trevlig, allt gick och lösa och de hittade rätt så snabbt ett bord åt oss, trots att vi inte hade bokat något. Glömde ju totalt bort att man måste boka bord på special dagar som vändagen hehe.Menyn var rätt så kort och koncis. Det fanns ca. 5-6 huvudrätter att välja på varav de flesta var av de lite dyrare slaget, i jämförelse med de andra restaurangerna som jag besökt i Kortteli. Jag velade mellan musslor och lake, och bestämde mig tills sist för det sistnämnda.

Innan vi fick vår mat fick vi smaka på två olika sorters hemlagat bröd som smakade väldigt bra. Rätt så snabbt kom maten in och det var dags att hugga in.Vi fick en kort presentation över vad som fanns på tallriken vilket enligt mig alltid är ett plus. Jag hade ingen minnesbild av att ha ätit lake förut, så visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Både jag och Pappa blev väldigt positivt överraskade, för maten var så otroligt god. Det var rena tydliga smaker med en bra balans. Det var tillräckligt mat och jag fick en behaglig mättnadskänsla efteråt.

Summa summarum skulle jag absolut rekommendera Fisken på Disken, men var beredd på att en middag kostar lite mer än t.ex. hos grannen Date&Kale. Huvudrätten kostade 24euro, vilket för min plånbok är rätt mycket, men samtidigt tycker jag att priset känns okej med tanke på hur god maten var. Dock inget jag har råd att äta varje dag om vi säger så.

Nu hörni är det dags för mig att stänga ner datorn för idag och börja bege mig in mot stan. Jag ska idag på en inflyttningsfest hos en kompis så det blir superskoj! Denna dag har det verkligen varit full rulle på hela tiden så ska bli skönt att lämna datorn hemma och tänka på annat än jobb för ett tag. Ha en magisk fredagkväll allihopa :)

img_4989

Så snabb idag att inte ens kameran hänger med ;) Du följer väl mig redan på instagram? <3 Du hittar mig där under: @ccorinnes