Du är viktig!

Glad vändag / Alla <3-dag!

Min dag har börjat med ett 3.5 timmar långt möte, så just nu är det lite mosigt i huvudet, men hoppas detta inlägg blir lite vettigt ändå!

Vändag, vad innebär denna dag egentligen? Jag tycker om att kalla vändagen just för vändag istället för Alla Hjärtans dag för att jag gillar just det, att man inte behöver vara kär eller ha en partner för att fira denna dag. Nu menar jag inte att Alla hjärtans dag bara kan firas av de som är kära och har en partner men mycket kring Alla hjärtans dag och marknadsföring, filmer etc. baseras sig på just kärlek och förhållanden.

Vändag däremot känns mera öppet vilket gör att jag hellre väljer mig av just den benämningen på denna dag. På vändagen vill jag hylla mina vänner och min familj, de som står mig nära helt enkelt. Idag har jag fått gulliga meddelanden från mina vänner. Små handlingar som betyder mycket för mig och gör mig så rörd. Jag blir än en gång påmind om att jag har så magiska vänner att det är helt otroligt.


För mig symboliserar vändagen samhörighet. Att man är starkast tillsammans. Att det är okej att ibland behöva den andra så fruktansvärt mycket. Att en kram kan vara det bästa som händer under en dag. Att ett litet sms kan pigga upp en hel dag. Att en så enkel grej som att skratta, är lite bättre när man får göra det tillsammans. Att man inte behöver vara perfekt utan att alla är bra precis som dom är. Att det inte är viktigast hur mycket pengar man har på banken, bara man har varandra. Att ett simpelt: du är viktig för mig, kan betyda så mycket mer än man kan tro. Att just känslan att känna sig viktig för någon, är så speciell och fin. Så idag vill jag säga åt er mina läsare och vänner som läser detta: Ni är viktiga för mig <3