Kosmetiikka Helmi & LCC

- Detta inlägg är i samarbete med Kosmetiikka Helmi - 

Som ni vet är mitt liv rätt så fartfyllt. Det är sällan jag har mycket tid att lägga på att fixa mig och de produkter jag använder ska göra vad dem lovar för att de ska få vara med i min dagsrutin. I och med att jag tränar en del blir också mitt hår snabbt smutsigt vilket innebär att håret måste tvättas några gånger i veckan.

I samarbete med Kosmetiikka Helmi (Klick) har jag nu fått prova på en del produkter från märket Löwengrip Care & Color. Som ni säkert vet är detta Isabella Löwengrips egna märke. Jag har några tidigare erfarenheter av märket men kände ändå att det var ett märke jag var väldigt nyfiken på då jag hört mycket om det.

Jag tänkte nu berätta vad jag tyckt om varje produkt samt utse två favoriter. Dessa åsikter är 100% mina och ärliga, inte påverkade av varken Kosmetiika Helmi eller LCC.


GOOD TO GO LIGHT DRY SCHAMPOO
Detta torrschampo är verkligen det bästa torrschampot jag någonsin testat. Jag vet att även andra bloggare varit väldigt nöjda med denna produkt, bland annat Jennifer tipsade om den häromdagen. Detta torrschampo gör vad den lovar, håret blir fräscht och inte alls stripigt eller platt. Den doftar inte starkt och håller länge. Jag har provat den andra versionen av Good to Go och jag tycker denna light version är otroligt mycket bättre än originalversionen.

LONG LASTING SHAMPOO
Schampot skummar bra och är lätt att använda. Doften är dock lite för sötsliskig och stark för min smak. Håret blir rent och fräscht efter tvätten. Att mitt hår skulle hållas rent längre har jag dock inte ännu märkt av. Har provat produkten nu i två veckor så kanske resultatet börjar krypa fram om ett tag, vi får se.

THE CURE REPAIR AND SHINE CONDITIONER
Detta balsam gör håret lätthanterligt och mjukt. Jag som har blont hår har ibland svårt med vissa balsam då det inte ger tillräckligt med fukt åt mitt hår men jag tycker detta balsam fungerar bra. Även här är jag lite skeptiskt till doften som är väldigt stark. Visst är det härligt med doftande produkter men för mig blir det lite mycket av det goda.

THE CURE QUICK DRY VOLUMIZING LOTION
Produkten är en leave-in lotion för håret som ska förkorta torktiden, ge håret värmeskydd, volym och fyllighet till längderna. Jag tycker produkten ganska långt gör vad den lovar. Upplever att mitt hår får mer volym och tycker det är viktigt med värmeskydd när man fönar håret. Att den skulle förkorta torktiden har jag inte riktigt kommit fram till om jag tycker. Första gången jag provade produkten märkte jag ingen skillnad alls medans jag andra gånger tyckte mig märka skillnad. Även denna har den samma starka och lite för söta doft som schampo och balsamet. Dock försvinner doften lite och lämnar efter sig en lämplig mängd. Upplever att mitt hår doftar väldigt gott men inte för mycket när det torkat.

THE CURE - HAIR MASK
En hårmask som reparerar och skyddar skadat hår samt ger mycket fukt. Har inte hunnit prova produkten så många gånger ännu men hittills tycker jag den håller vad den lovar. Dock måste jag även här lyfta fram att doften är väldigt stark. Att använda både schampo + hårmask + balsam + leave in lotion ger en rätt så stork dos av doft. Dock stannar inte doften kvar så länge i håret men för någon som är doftkänsliga kan det vara en bra detalj att tänka på.

HOME SPA -HAND SOAP & HOME SPA - HAND BALM
Två produkter från LCC Home Spa serie. Doftar otroligt gott, inte för starkt och inte för mycket. Doften är helt underbar, kan inte sluta sniffa på mina händer. Jag som har väldigt torra händer med hud som behöver väldigt mycket fukt är helt förvånad över hur bra handkrämen är! Verkligen en härlig överraskning.

Så till slut mina två favoriter som denna gång blev Handkrämen från Home Spa serien och Torrschampot. Dessa har verkligen varit i flitig användning från första stund och blivit två favoriter som finns i mitt badrumsskåp just nu.

Överlag är jag väldigt nöjd med produkterna och kommer absolut använda varenda droppe av varje produkt. Torrschampot och handkrämen kommer 100% säkert hänga med mig länge. Är du sugen på att gå och kolla närmare på produkterna kan du gå till Kosmetiikka Helmi som du hittar på Munksnäs Allén 9 i Helsingfors. Ni hittar deras hemsidor HÄR där ni kan kika närmare på deras verksamhet.

Ps. Imorgon har Kosmetiikka Helmi sin 77 års födelsedag och de bad mig bjuda in alla mina läsare till deras födelsedags firande. På plats kan man prova LCC produkter och en representant från LCC kommer även finnas på plats. Nedan hittar ni inbjudan, dock endast på finska.