Nya vindar med betydelse

corinne-gronholm
Som ni ser har bloggen nu ändrat lite utseende! I och med att mitt liv förändrats rätt mycket senaste tiden kände jag att även bloggen behövde en förändring. Jag nämnde ju tidigare att jag funderat mycket kring vad jag vill att min blogg ska handla om. Jag vill att det ska kännas vettigt och värt för varenda läsare att komma in hit varje dag och då känner jag att det är viktigt att jag vet vad jag vill att bloggen handlar om.

Ovan ser ni tre bilder, som jag har valt ut. Det känns som att dessa bilder summerar rätt så bra vad jag vill att denna blogg i huvudsak ska handla om: Mat, Hälsa och Livsglädje. Gjorde även för skojs skull en logo för bloggen, den ser ni nedan. Känner att dessa ord står för mycket av bloggens innehåll och vad jag vill jobba för. För mig är det en stor dröm att någongång i framtiden kunna arbeta med dessa kategorier, kanske starta eget? Det får framtiden visa. Men nu tänkte jag lite kort gå igenom vad jag tycker varje ord står för.

corinne-gronholm-2
Hälsa, ett ord som betyder mycket och som har så otroligt stor innebörd. För mig betyder det bland annat att man mår bra, man har en  fungerande vardag, man prioriterar sin hälsa. Hälsa för mig är även psykisk hälsa att man vågar prata om saker som är svåra och att man accepterar hur man känner samt prioriterar sitt välmående. Jag försöker här på bloggen ta upp saker som kan vara svåra att prata om, allt från hudsjukdomar så som mitt inlägg om vitligo (här) men också om att tro på sig själv (här). Dessa två är bara exempel på ämnen, enligt mig finns det många fler som borde tas upp och diskuteras mera.
Hälsa för mig innebär också träning och vila. Varför jag inte bara skriver träning är för att jag tycker träning och vila är väldigt beroende av varandra. För att vi ska ha energi för att träna behöver vi vila. För att vi ska få motion, stärka kroppen och helt enkelt må bra behöver vi träning. Men man mår inte bra av att träna 14 gånger i veckan och aldrig vila. Det behövs en balans mellan dessa.

Mat är en viktig del av mitt liv. Både för att jag behöver mat för att orka, men även för jag tycker mat är gott och något som är väldigt roligt. Jag tycker om allt från att laga en god middag till att gå och äta en lång brunch. Att utveckla recept med Beni är en sak som jag tycker otroligt mycket om och som ni kanske märkt har det börjat dyka upp mer recept här på bloggen. I framtiden kommer ni få ta del av en massa goda recept. Jag vill inspirera till att äta hälsosamt men ändå äta god mat. Mat som känns rolig, som smakar gott och som framför allt ger bra med energi. Hälsosam mat är oftast förknippad att vara tråkig eller med dieter. Ni kommer aldrig hitta maträtter på min blogg, som uppmuntrar till någon form av diet eller vikthets. Här hittar ni hälsosammare versioner på en del maträtter men ändå maträtter som är gjord på bra livsmedel och som innehåller alla de energigivande näringsämnena.

Livsglädje är även det ett väldigt stort och betydelsefullt ord. De ovannämnda kategorierna innefattar ju både mina åsikter om något, hur jag upplever dessa i min vardag men även mer konkret t.ex. matrecept. Just livsglädje känns som en kategori som täcker det som inte går in i de andra kategorierna. Hit hör bland annat lyckan över fina bilder på en solnedgång och glädjen över att ha umgåtts med min familj och vänner samt helt vardagliga tankar. Hit hör även tips för att göra vardagen lite bättre. Alla vi har dåliga dagar ibland och det är helt okej. Men jag hoppas vi även har glada dagar och jag vill gärna dela min glädje med er här på bloggen.

img_4684
Oj vad långt det blev. Känns som jag kunde skriva hur mycket som helst. Det jag nu tagit upp tar ju bara upp en del av allt jag vill skriva om och vad dessa ord / kategorier betyder för mig. Hoppas ändå ni fått nu en lite tydligare bild och att ni fortsätter hänga kvar här med mig på bloggen. Jag hoppas vi blir fler med tiden, vem vet vart dethär äventyret slutar? <3