Att jobba hemifrån & Koncentration

img_9041
Om det är något jag tycker är lite extra lyxigt med mitt nya jobb och med bloggandet så är det att jag kan göra en del av jobbet hemma vid matbordet. När jag studerade hade jag väldigt svårt att koncentrera mig i de lägenheterna jag bodde i. Tiden gick lätt åt att städa, diska eller något annat som just då kändes väldigt akut och viktigt. Jag fick aldrig något ordentligt gjort och kunde lätt bli riktigt frustrerad på mig själv, när det var dags att sova och jag märkte hur oeffektiv jag varit.

I vårt nya hem har vi däremot lyckas skapa en bra miljö, för jag kan koncentrera mig otroligt bra här! Jag har jobbat hemifrån halva dagen idag och det gick hur bra som helst. Fick mycket gjort på kort tid vilket ju alltid är skönt. Skulle inte vilja jobba helt och hållet hemifrån, gillar att komma någon timme till jobbet under dagen både för att träffa kollegor och bolla idéer men även bara för själva grejen att bokstavligen komma till jobbet och sedan få gå hem och släppa jobbet för dagen. Det gläder mig nu att veta att jag i framtiden kan jobba hemifrån, om det är något jobb som verkligen kräver koncentration, utan att behöva noja över att jag inte kommer få jobbet gjort.

Jag tror det är viktigt att få känna att man verkligen åstadkommit något under en dag. Jag tror det gör att man kan lättare kan slappna av och släppa jobbet för den dagen. För det mina vänner är så otroligt viktigt. Att slappna av och glömma jobbet för en stund. Ingen mår bra av att vara på jobb i huvudet 24/7 och i de flesta fall jobbar man även sämre i slutändan för att kroppen och huvudet aldrig fått vila. Så kom ihåg det, oavsett hur mycket det känns som att du ännu borde göra det här och planera det där, så är det viktigt att också ge lite tid åt dig själv att tänka på allt annat än jobb. Det gör att du får mera energi till att koncentrera dig och arbeta effektivt sen när det behövs.

img_9054img_9056
Såhär till sist måste jag konstatera att även bloggen gynnas av att jag kan koncentrera mig bra här hemma. Det känns som det blir mer genomtänkta inlägg och snyggare bilder, jag hoppas såklart ni håller med! Denna vecka har jag ju Linus här hemma hos mig och han tyckte väl inte det var så dumt att jag jobbade hemifrån. Lite tråkig tyckte han dock jag var när jag mest satt vid datorn istället för att gosa med honom. Knäppte av några snabba bilder på min lunchrast. Blir lite extra kär i vårt nya hem när man ser bilderna. Det blir så fint ljus när vi har så stora fönster och solen lyser in.

Nu ska jag lägga ifrån mig datorn för min kusin kommer nämligen på besök inom några minuter! Vi bor faktiskt första gången på otroligt länge nära varandra så vi passar på att ses oftare nu när vi kan det. Ikväll ska vi gå på en kvällspromenad, skönt att få röra på sig lite efter en lång jobbdag.

img_9067img_9048img_9050img_9034