Ungsbakad Sötpotatis med Timjankyckling

När jag äter, tänker jag på många olika perspektiv och inte bara smaken. Jag noterat hur maten ser ut, smakar, har för konsistens osv. Det är viktigt för mig att maten ser bra ut för då smakar den extra gott. Detta recept lagade jag ofta då jag ännu åt kyckling och det blev supergott varje gång.


Ungsbakad sötpotatis med timjankyckling

2 små sötpotatis / batater

400 g kycklingfiléer

100 g fetaost

1/2 kruka färsk timjan

1/2 dl röda vinbär

150 g haricorts verts

lite salt &peppar

1.5 msk olivolja

Tvätta sötpotatisen och halvera den på längden. Lägg sötpotatisen på en bakplåt och lägg in i ugnen på 200 grader i 50 minuter, eller tills den har mjuknat.

Bryna kycklingfiléerna på hög värme i en stekpanna. Dra ner temperaturen till låg värme och strö över finhackad färsk timjan samt olivolja. Låt steka tills filéerna är genomstekta. Krydda med salt och peppar. Koka bönorna enligt anvisningar på paketet (ca. 3 minuter). Ta ut sötpotatisen ur ugnen.

Ta fram ett serveringsfat och lägg sötpotatisen på fatet. Krydda sötpotatisen med lite salt. Lägg kycklingfiléerna på fatet och strö över lite fetaost och röda vinbär. Lägg på bönorna och strö på ytterligare lite röda vinbär och feta ost. Framför dig har du nu en alldeles underbar rätt.

Hoppas det smakar :)