Hur tränar jag just nu?

img_4395Som jag skrev i ett inlägg förra veckan HÄR så tänkte jag börja dela med mig mer av min träning och träningsplanering än jag gjort förut. Tänkte därför jag skulle dela med mig av hur jag tränat förra veckan och hur min träningsplanering ser ut för denna vecka. Beskriver inte själva innehållet i träningarna desto utförligare utan mera vad jag tränat. Hoppas ni får lite inspiration om vad för sorts träning man kan göra på en vecka. Om det är något ni undrar över är det bara att fråga.

Förra veckan tränade jag såhär: - Måndag: 75 min hot yoga, svettades så tusan *** - Onsdag: Gympass med fokus på rygg och mage med lite avslutande armträning *** - Söndag: Ett rätt tungt benpass på gymet, mycket fokus på baklår och rumpa

Det blev tre pass, om jag nu inte glömt bort något träningspass. Jag hann helt enkelt inte med mer än så, nytt jobb och livet kom emellan. Kom ju upp, enligt plan, till 3-4 träningspass per vecka. Invigde även mina nya snygga träningsskor. En detalj som gör att träningen genast känns mycket roligare.

♥♥♥

Denna vecka tränar jag såhär: - Måndag: Även idag var jag på 75 min hot yoga, svettades om möjligt ännu mer än förra måndagen *** - Onsdag: Gympass med fokus på överkropp och mage *** - Torsdag: 45 minuter löpning med avslutande med 15 minuter jämfota hopp och utfall i backe *** - Söndag: Planen är ett tungt benpass igen, fortsätter med fokus på baklår och rumpa

img_8126Varför tränar jag såhär just nu? För det första tycker jag det är viktigt att träna mångsidigt och sådant man tycker är roligt. Jag går på yoga mest för att stärka kroppen och samtidigt bli smidig. På yogan måste jag utmana mig själv på ett helt annat sätt än vad jag utmanar mig själv t.ex. på gymet. Yogan ger även en sorts sinnesro för mig, därför ett lämpligt sätt att börja veckan på!

Gympassen försöker jag få att täcka stora delar av kroppen under en vecka. Dock med fokus på olika kroppsdelar men som ändå tränar hela kroppen. T.ex. kör jag utfall med hantlar som inte bara tränar baklår och rumpa utan även andra delar av kroppen. Löppasset har jag lagt in mest för att det gör gott både för kroppen och huvudet. Skönt att efter en rätt intensiv arbetsvecka få göra något som inte kräver någon tankeverksamhet alls. Bara låta benen rulla på och lyssna på bra musik. Avslutar med lite hopp för att få känna mig explosiv och stark.