En riktig måndag?

thumb_img_8488_1024 thumb_img_8496_1024
Förr i tiden, okej de lät väl lite väl allvarligt, men mera förut då. När jag fortfarande var elitidrottare och levde det livet var det inte så stor skillnad på de olika veckodagarna. Största skillnaden var väl hur dyrt boende var på de platser vi befann oss på, men man hade till exempel aldrig någon extremt speciell känsla beroende på vilken dag det var. En fredag kunde kännas minst lika rolig som en måndag.

När jag slutade lovade jag mig själv att inte bli en sådan som klagar på att det är måndag. Jag kan inte riktigt förstå varför man ska tycka att måndag är en dålig dag bara för att det är första dagen på en ny vecka. Jag tycker en måndag känns typ lika som en tisdag eller varför inte en onsdag. Konstaterade detta åt en vän häromdagen som sade "Du har inte provat på en riktig måndag ännu". Jahapp, tänkte jag. Undrar vad en riktig måndag är för något.

img_8223
Antar att min måndag idag är väl så nära riktig som man kan komma. Steg upp väldigt motvilligt, hade gärna sovit några timmar till. Åt frukost och beundrade våra vackra tulpaner. Startade hemifrån lite före 9, stod på busshållplatsen en kvart och väntade på en buss som aldrig kom. Gick över till ett möte från jobbet och blev plaskblöt pga slasket som regnade ner. Men vet ni vad? Det hade lika bra kunna hända på en tisdag.

Jag tror man ska försöka undvika att ställa in sig på att varje måndag innebär något lite jobbigare än vanligt. För vem har inte hört om när folk säger: Nå de är ju måndag så idag är de inte så bra med mig. Försök istället hitta på något skoj på måndagar som du har att se fram emot.  Jag ska till exempel på yoga ikväll och därefter kommer en vän till mig över på kvällsfika. För mig blir morgonen också lite bättre när det står en vacker bukett blommor på bordet när man vaknar. Som våra underbara tulpaner, hur fina är inte de?

Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägg. Antar att jag mest vill få fler att sluta ställa in sig på att en dag blir dålig innan den ens börjat. Inställning är viktigare än man tror, det lärde jag mig otroligt mycket under mina idrottsår. En positiv inställning gör allt lite bättre.

img_8487