Grovt tranbärsbröd utan jäsningstid

tranbarsbrod.jpg

Nu mina vänner ska ni få ett recept på ett otroligt gott och enkelt bröd. Detta bröd behöver inte jäsa, ni bara rör ihop alla ingredienser och ställer in det i ugnen. Detta är ett recept som är svårt att misslyckas med och då menar jag det verkligen. Perfekt för dig som vill ha nybakt bröd utan att behöva jobba så mycket för det. Själva brödet innehåller mycket fiber och håller dig länge mätt.

Grovt tranbärsbröd utan jäsningstid

En limpa

3 dl rågmjöl

1 dl fullkorns dinkelmjöl eller grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

1 dl havrekli

1.5 dl solroskärnor eller andra frön

2 tsk matsoda (bikarbonat)

0.5 tsk salt

6 dl naturell lättyoghurt

2 msk rinnande honung *

1.5 dl tranbär

*Om du har fast honung kan du värma 2 msk fast honung i micron i ca. 10-20 sekunder, värm inte för länge.

Gör såhär: Värm upp ugnen till 200 grader. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt honung och yoghurt och rör om till en jämn men rätt så lös deg. Det ska gå att blanda med en slev, degen behöver alltså inte knodas.

Smörj och bröa en ugnsfast brödform. Häll ner smeten i brödformen och toppa brödet med t.ex. chiafrön eller havregryn. Grädda i ca 60 minuter i 200 grader. När brödet har fått en fin färg och är färdiggräddat kan du ta ut det från ugnen. Stjälp ut bröden ur formen och låt det svalna. Skär upp och servera.

Hoppas det smakar :)