Första intrycket av nya jobbet

img_7215
Just nu när jag skriver detta är jag i bussen påväg hem efter en underbar lördagskväll med en underbar vän. Vi såg nya filmen La La Land och avslutade kvällen med en god middag. Under kvällen blev det mycket snack om livet, jobb och framtid, vilket var väldigt roligt. Jag är så nöjd med hur livet set ut just nu och med mitt jobb att jag gärna pratar om just det, livet och mitt jobb. Vår kväll fick mig inspirerad att skriva några rader om hur jag upplevt de första dagarna på mitt nya jobb.

Att börja ett nytt jobb är alltid spännande. Oftast har man förväntningar och funderingar inför ett nytt jobb. Man vill få en bra start, lära känna kollegorna och komma snabbt in i sina nya arbetsuppgifter. Som alla vet påverkar hur vi trivs på vårt jobb mycket vår hälsa. Jobbar man hela dagar spenderar man oftast mer vaken tid på jobbet än hemma. Bara den meningen förklarar hur viktigt det är att trivas med det som stora delar av dagen går åt till.

Jag har nu jobbat två dagar på min nya arbetsplats och jag måste säga att allt har varit helt över mina förväntningar. Mina kollegor har verkligen tagit emot mig med öppna armar, stämningen på jobbet är positiv och jag har trivats väldigt bra. De första dagarna är det såklart mycket nytt och så tar det ju några dagar innan man kommer in i arbetsuppgifterna ordentligt. Jag tror att ett bra första intryck är väldigt viktigt för att man ska känna sig motiverad och peppad på att jobba bra på ett nytt jobb. Jag har veklingen fått ett bra intryck av mitt nya jobb och tror jag kommer stormtrivas dessa tre månader. Mycket jobb kommer det nog bli i och med valet som närmar sig. Samtidigt gillar jag att jobba hårt. Har alltid varit en person som gillar att få utmana mig själv och jobba med ett jobb där ingen dag är sig lik. Tror därför jag kommer trivas på detta jobb väldigt bra då det verkar vara väldigt varierande arbetsuppgifter.

Måste erkänna att det känns otroligt skönt att livet struktureras upp lite. De senaste månaderna har jag inte haft några ordentliga rutiner och livet har förändrats rätt mycket. Att nu ha en plan, rutiner och ett ordentligt hem känns riktigt skönt. För första gången någonsin kommer jag inte ständigt vara på vift. Och vet ni vad? Jag tror det är riktigt nyttigt för mig!

img_2651img_8026img_0286