Detaljer från nytt hem

img_7934
Att skriva rubriken var rätt svårt. För fastän detta hittills mest bara är mitt hem, så känns det ändå som det är mitt och Benis, som det är vårt. Därför fick rubriken bli: Detaljer från nytt hem, eftersom jag inte kunde bestämma om jag skulle skriva mitt eller vårt.  Fastän han egentligen flyttar in först om ett halvår så känns det ändå mer som vårt. Jag trodde att jag skulle ha ett behov av att bo först ensam men nu märker jag att jag hundra gånger hellre skulle vilja att även han bodde här från och med nu. Dock är ju detta inte möjligt i och med att Beni har både studier och jobb uppe i Vasa. Nå, bara fem månader kvar av distansförhållande och sedan blir vi sambos. Så häftigt och fint <3

Tänkte jag skulle visa er lite detaljer från vårt hem. Det mesta är ju halvfärdigt men en del grejer har införskaffats eller hittat sin plats. Ovan ser ni ett köp som jag är så otroligt nöjd över nämligen klockan. Vi ville ha en klocka i roséguld med vit bakgrund och svarta visare. Som "drömklocka" hade vi en från Georg Jensen som dock var med betoning på önske och dröm i och med att den kostar ca. 300 euro. Men sen en dag när jag vandrade runt på Stockmanns inredningsavdelning hittade jag denna skönhet, exakt sådan som vi ville ha och ännu i en prisklass som var helt inom vår budget. Så nöjd, ibland kan man verkligen ha tur! Det var svårt att fota klockan eftersom det blev reflektioner i glaset, så den konstiga skuggan i glaset från ni försöka tänka bort.

img_7968img_7952
Mitt prisskåp från Granklla fick följa med i vårt nya hem. Alla pokaler och medaljer fick bli och istället har skåpet fyllts med bland annat glas och muminmuggar. Tycker det passar väldigt bra in här hemma.

img_7976
Gardinerna har varit på plats en tid nu. Jag är så otroligt nöjd över gardinerna. Vi valde ut dem tillsammans med hjälp av min mamma som sedan sydde dem. Hon är otroligt duktig på att sy gardinerna mamman min, dom är verkligen perfekta. På bilden ovan kan ni se våra köksgardiner. Det är lite annorlunda "tema" i varje rum men i princip kan man säga att hela vår lägenhet går i vibbar av sommar och hav. Våra gardiner i sovrummet är lite mörkare blåa, ett helt fantastiskt tyg. I vardagsrummet har vi turkosa gardiner samt gardiner med blågröna blommor på. I köket är det fyrar och havstema på gardinerna, så som ni kan se ovan. Även tavlor med fina knopar har spikats upp på väggen i köket.

img_7980
Vi har en väldigt bra och praktiskt balkong där man bland annat kan äta frukost på sommaren. Just nu fungerar den dock mera som "vädra kläder" balkong men det är ju inget fel med det.

img_8001
Igår på brunchen önskade Linn (klick), få se bilder på soffan. Som ni ser finns det inte så mycket annat än soffan där just nu men ville ändå visa den. Jag ska byta ut överkastet på prydnadsdynorna och så ska vi köpa en matta, tavla och soffbord till. Kanske något tidningsställ, vi får se. Just nu är det ett täcke och en mysmåtta som fungerar som vardagsrumsmatta. Mest dock för Linus skull så han ska ha det mysigt även här i vardagsrummet. Som ni ser verkar han gilla den spontana lösningen rätt bra, hehe.

img_7988
Det var lite detaljer från lägenheten. Finns såklart massor mera att visa men vill först att det ska bli mera färdigt här. Hoppas ni tycker det är kul att få en inblick i vårt nya hem. Ha en fin start på den nya veckan hörni, kram på er!