RUPLA Recension

Idag har jag besökt Rupla

och provat på deras populära brunch. Med mig hade jag mina föräldrar och Beni. En del av julklappen som mina föräldrar fick av mig involverade en brunch på Rupla. Jag bokade bord flera veckor i förväg och tur var väl det för de var fullbokade hela denna helg, och även många av de kommande helgerna.

Brunchen var verkligen en positiv upplevelse.

Den innehöll ett mångsidigt och bra kallrättsbord, ett varmrättsbord, en massa ostar och ett efterrättsbord med goda kakor + smoothies, kaffe, saft och te.

Jag valde att bjuda mina föräldrar på just Rupla för att jag tyckte de såg ut att det var ett ställe som alla hittar något de tycker om, och så var det också!

Enligt mig får brunchen 7 stjärnor av 10. 

Enligt Beni får den 8 stjärnor av 10, höga betyg med andra ord! Enligt mig var mångsidigheten och de goda rödbetorna samt ostarna det bästa på brunchen. Efterrättsbordet var också väldigt gott, dock saknade jag någon kaka som hade varit lite fräschare, det vart väldigt mycket grädde på grädde så att säga. Men absolut en av de bättre efterrättsborden jag någonsin ätit på en brunch.

Enligt Beni var kallrättsbordet det bästa.

Han tyckte utbudet var imponerande och att salladen med potatis och bönor var utsökt.

Det fanns väldigt många goda röror  och olika kalla sallader att välja på, mestadels vegetariskt vilket jag ju föredrar. Det fanns även mycket vegansk. Till varmrätt var det pulled pork så även blandkostare hittar något för dem. Jag äter  ju inte rött kött så kan inte säga så mycket om varmrätten men enligt Beni och Pappa var den god.

Ruplas brunch är för dig 

som vill prova på något nytt och nytänkande. Vill du ha en brunch med klassiker som äggröra och bacon är detta kanske inte det optimala stället för dig. Dock tycker jag alla ska prova på Rupla eftersom det var väldigt god mat i en trevlig atmosfär. Kom ihåg att boka bord bara, ni hittar Rupla på Helsingegatan 17 i Helsingfors.

Ett stort plus

var att de även hade ett glutenfritt bord. Har många kompisar som äter glutenfritt och som ofta blir besvikna när det enda som de kan äta är en torr bulle. Här fanns det dock flera möjligheter!